Zoete Aardappel Rauw? Ja dat kan zeker!

Deel deze blog makkelijk via:

Is het slim om een zoete aardappel rauw eten, want alle andere aardappels kan je beter je niet rauw eten. Deze komen van de nachtschade familie. Veel mensen kunnen dus ziek worden van het eten van de aardappel. Dus, hoe zit dit met de rauwe zoete aardappel? Ik ga het je uitleggen.

Zoete aardappel rauw. Ja, deze kun je rauw eten omdat het geen aardappel is. De zoete aardappel is een wortel van een plant. Hij wordt ook bataat genoemd. Je kunt de zoete aardappel ook koken maar ongekookt door een salade is zeker mogelijk!

Met zoete aardappel kan je heel veel leuke dingen doen in de keuken. Wil je meer weten, bekijk dan onze blog over het bereiden van zoete aardappel en laat je verrassen door de mogelijkheden.

Zoete Aardappel Rauw Eten

Probeer eens een rauwe zoete aardappel te eten. Deze bataat smaakt heerlijk bij ander rauwkost zoals radijs, wortel, komkommer, rode kool en sesamzaadjes. Maar ook bij avocado en qinoa is het heerlijk.

zoete aardappel rauw

Er zijn legio mogelijkheden om een rauwe zoete aardappel te eten. Wat dacht je van ‘gewoon’ de zoete aardappel uit het vuistje. Wanneer je daar een heerlijke dressing bij maakt kun je je geluk niet op. Wil je weten over welke dressings wij hebben geschreven, bekijk dan onze blog over dressings maken.

Zoete Aardappel Rauw Gezond

Ja, een zoete aardappel is rauw gezond maar ook gekookt. Net als de gewone aardappel bevat de zoete aardappel ook vitamine maar anderen dan de echte aardappel. Daarbij bevat de zoete aardappel meer voedingsvezels maar ook meer suiker. Het is eigenlijk niet te vergelijken. De één is echt een aardappel en de andere een knol of wortel. Beide zijn goed voor ons lichaam. Lekker afwisselend zijn in je voedingspatroon en je lijf heeft daar dan sowieso profijt van.

Wij hebben meerdere blog geschreven over zoete aardappel, omdat het zo’n veelzijdig product is. Je kunt er heel veel mee doen. Onderstaand onze artikelen.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs