Hoe Aardappelpuree Kruiden? 7 Lekkere Manieren

Deel deze blog makkelijk via:

Hoe lekker is het om aardappelpuree te maken en dan te kruiden met diverse verse of gedroogde kruiden. Aardappelpuree is lekker bij alle groenten soorten en is eigenlijk zo gemaakt. Er zijn veel soorten kruiden die bij aardappelpuree passen. De hoeveelheid mag je zelf bepalen door een beetje toe te voegen, te roeren en weer te proeven, maar hoe kan je aardappelpuree kruiden?

  • Nootmuskaat
  • Bieslook
  • Paprikapoeder
  • zout en peper
  • mosterd
  • Peterselie
  • knoflook
  • tuinkruidenbouillonblokje
  • uienpoeder

Het zijn niet alleen de kruiden die de aardappelpuree lekker laten maken. Boter, sojamelk, bouillonblokjes of jus, maar ook een vers en klein gesneden lente uitje of kaas bijvoorbeeld kan door de puree en het heerlijk op smaak brengen.

Hieronder een aantal recepten van aardappelpuree met kruiden combinaties. Maar allereerst het basisrecept van aardappelpuree.

Aardappelpuree Met …

De het basis recept van aardappelpuree is redelijk eenvoudig, geen moeilijke ingrediënten en alles is te koop in de supermarkt.

aardappelpuree kruiden

Wat heb je nodig:

  • Aardappelen (kruimelige) geschild en in 2 of 4 stukken gesneden
  • sojamelk
  • klontje plantaardige boter
  • zout en peper

Aan de slag:

Kook de aardappelen gaar, in ongeveer 15 à 20 minuten, en giet deze af in het vergiet. Stamp de aardappelen fijn in de pan met een beetje sojamelk, boter en voeg zout en peper toe.

Kruiden Voor Aardappelpuree

Wanneer de aardappelpuree klaar is kun je een aantal kruiden toevoegen maar ook een enkele geeft al smaak. Het ligt eraan welke gerechten je gaat maken bij de puree, daar kun je de kruiden op aan passen. Je zal zien dat die combinaties heerlijk smaken.

Hieronder een aantal combinaties van kruiden die je in de aardappelpuree kunt doen. Daarbij een tip van een gerecht die erbij kan.

Aardappelpuree met …

  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • klontje boter

Deze kruidige aardappelpuree is lekker bij spitskool, sperzieboontjes en tomaat. Hoe je spitskool kan klaarmaken lees je in onze blog ‘Hoe Spitskool Bereiden?‘. Voor sperzieboontjes , lees ‘Hoe Sperziebonen Bereiden?‘.

Aardappelpuree met …

  • zout
  • klontje boter
  • peper
  • bieslook
  • peterselie
aardappelpuree kruiden

Deze aardappelpuree is heerlijk bij een frisse salade of bietjes met een fijngesnipperd uitje!

Aardappelpuree met …

  • belegen kaas
  • Peper
  • klontje boter
  • Nootmuskaat

Deze aardappelpuree is heerlijk bij gekookte witlof. Voor het wokken van witlof, lees onze blog ‘Hoe Witlof Wokken?‘.

Aardappelpuree met …

  • Peper
  • zout
  • Peterselie fijngesneden
  • bieslook fijngesneden
  • klontje boter

Deze aardappelpuree is lekker bij gekookte bietjes. Voor het koken van bietjes, lees onze blog ‘Hoe Lang Bieten Koken?‘.

Aardappelpuree met …

  • (grove) mosterd
  • klontje boter
  • peper
  • zout
aardappelpuree kruiden

Deze aardappelpuree is heerlijk bij andijvie uit de wok. Voor het wokken van andijvie, lees onze blog ‘Hoe Andijvie Wokken?‘.

Aardappelpuree met …

  • rozemarijn
  • klontje boter
  • zout
  • peper

Deze aardappelpuree is lekker bij bijvoorbeeld gewokte spruitjes.Voor het wokken van spruitjes, lees onze blog ‘Hoe Spruiten Wokken?‘.

Aardappelpuree met …

  • oregano
  • klontje boter
  • peper
  • zout

En deze laatste combinatie aardappelpuree kruiden is bijvoorbeeld lekker bij rode kool met appeltjes. Voor het klaarmaken van rode kool, lees onze blog ‘Hoe Rode Kool Bereiden?‘.

Hierboven heb je genoeg keuze om de aardappelpuree op smaak te brengen. Geniet ervan en probeer alles lekker uit. Wie weet zit er jouw favoriet tussen.


Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs