Witte Meloen! De Soorten En Hoe Te Gebruiken

Deel deze blog makkelijk via:

De witte meloen is een van de bijzondere meloenen. Wit van buiten en wit van binnen. Echter is er nog een witte soort die haast niet te koop is, dat is de witte watermeloen. Je kent vast de watermeloen met roze vruchtvlees. De witte watermeloen heeft wit vruchtvlees.

Daarnaast is er nog de meloen ‘Honey Dew – Witte suiker’, die ook vaak een witte meloen genoemd wordt en de Snowball. Naast deze witte meloenen zijn er in Nederland 8 soorten die je in de supermarkt kunt vinden. Lees onze blog ‘Vele Soorten Meloen En Hoe Te Gebruiken‘. Deze blog geeft je alle informatie o.a. over smaak en hoe de meloenen te gebruiken.

We beginnen met de Witte Meloen ‘Snowball.

1. Witte Meloen ‘Snowball’

Deze meloen is wit van schil. Het vruchtvlees van deze meloen is ook spier wit.

witte meloen

Het bijzondere aan deze meloen is de smaak. De meloen heeft een hele zoete smaak. De zoete smaak lijkt op die van een overrijpe peer. Een peer die je haast niet vast kan houden.

Door zijn uitgesproken zoete smaak is deze meloen niet voor alle gerechten geschikt. In een fruitsalade is deze witte meloen echter een hele lekker aanvulling.

Daarnaast kan je deze meloen ook prima uit het handje eten; als je van zoet houdt! Snijd de meloen in halve maantjes of serveer de blokjes in een schaaltje. Heerlijk tijdens een warme zomeravond.

2. Witte Meloen ‘Snow Leopard’

Deze meloen is wit en rond/eivormig en heeft groene streepjes/vlekken op de schil.

Deze meloen zal je niet vaak tegenkomen in de supermarkt. Echter zullen sommige speciaalzaken deze meloen in de zomermaanden wel aanbieden.

witte Meloen 'Snow Leopard'

Ook deze meloen is weer uitzonderlijk zoet en niet in alle gerechten te gebruiken. Zoals de meeste zoete meloenen past het prima in een vruchtensalade of ook weer uit het ‘handje’.

3. Witte Watermeloen

De witte watermeloen is een ander soort witte meloen. In het Engels wordt deze ook wel ‘White Wonder Watermelon΅.

witte watermeloen

Deze meloen is haast perfect rond van vorm. De schil is vaak mint groenig van kleur en gevlekt/gestreept. Deze schil is bovendien dunner dan bij een ‘normale’ watermeloen, dus met zorg behandelen anders kan deze meloen scheuren.

Het sappige witte vruchtvlees is haast doorzichtig wanneer het gesneden is en de zaden zitten verspreid in het vruchtvlees.

De witte watermeloen heeft een klassieke watermeloen smaak met een vleugje komkommer. Het suikergehalte van deze meloen is ook weer hoger dan een normale meloen.

Ook deze meloen kan je het beste ‘los’ eten of gebruiken in een vruchtensalade.

4. Witte Meloen ‘Honey Dew – Witte Suiker’

Deze meloen heeft een gladde gele schil en zacht groenig vruchtvlees. De vorm is van rond tot ovaal glad.

Honey Dew - Witte Suiker

Het is, zoals je ziet geen witte meloen. Hij wordt ook wel de ‘witte suikermeloen’ genoemd. Vandaar dat deze ook hier thuis hoort in de lijst van de witte meloen.

Deze meloen is in meerdere gerechten toepasbaar, als het maar met andere vruchten is. Deze meloen is met regelmaat te koop in jouw lokale supermarkt.

Dit was de laatste meloen is het overzicht.

Wil je meer weten hoe je meloen goed kan bewaren en hoe je kunt weten of je meloen rijp is? Bekijk dan ons artikel ‘Hoe Meloen Bewaren? Meerdere manieren’. Deze staat boordevol met informatie of aangesneden meloen bewaren, hele meloen bewaren en hoe je er achter kunt komen of je een rijpe meloen hebt gekocht.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs