Welke Kruiden Smaken Geweldig Bij Spinazie?

Deel deze blog makkelijk via:

De spinazie is een gezonde en makkelijke groente om te bereiden. Het kan overal groeien waar het niet tropisch is en het is al vroeg in het voorjaar vers verkrijgbaar. De smaak van spinazie is niet echt uitgesproken, waardoor het makkelijk samengaat met smaakmakers en kruiden, maar welke kruiden gaan goed met Spinazie?

Welke kruiden bij spinazie? 

spinazie
  • Basilicum 
  • Dragon 
  • Laurier 
  • Koriander  
  • Peper en zout 
  • Knoflook 
  • Ketjap manis 
  • Peterselie 
  • Kerrie 
  • Nootmuskaat 
  • Bieslook 

Je kunt spinazie op verschillende op smaak brengen. Welke kruiden goed gaan met spinazie is afhankelijk van de bereidingswijze. Hieronder volgen een aantal manieren waarop smaakmakers kunnen worden toegepast bij het bereiden van spinazie.

Vanzelfsprekend hebben wij ook een artikel geschreven over het bereiden van spinazie; Hoe Spinazie Bereiden? Bewaren van spinazie is weer een andere blog, namelijk ‘Hoe Spinazie Bewaren?‘.

Onderstaand worden hoeveelheden genoemd van kruiden en smaakmakers voor het lekker bereiden van wortelen. Deze hoeveelheden zijn bedoeld voor een gerecht van 2-3 personen.

Spinazie Wokken Met Kruiden 

Kruiden die goed bij het wokken van spinazie passen zijn:

  • Peterselie 3 takjes met blad
  • 0,5 tl Dragon 
  • 1 teen Knoflook of 2 tl poeder
  • 1 tl Zout en peper naar wens

Doe wat olie in een wok en laat het heet worden. Daarna de peterselie, dragon en knoflook even wokken, omdat het anders verbrand en de smaken van de kruiden snel afnemen. Natuurlijk is het mogelijk om andere smaakmakers zoals pijnboompitjes toe te voegen.

Voeg de spinazie bij de smaakmakers in de wok en hussel alles goed door elkaar totdat de spinazie geslonken is. Breng de spinazie met zout en peper op smaak.

Spinazie Koken Met Kruiden 

De volgende kruiden en smaakmakers worden gebruikt bij het koken van spinazie:

  • 0,5 tl Nootmuskaat 
  • snuf Peper
  • Zout naar wens
  • 1 teen of 2 tl gedroogde Knoflook
  • 3 takjes Peterselie
  • 1 el gedroogde Bieslook
  • 1 tl gedroogde Dille

Gebruik je verse spinazie, kook deze in een grote pan met een klein beetje water. Gebruik je bevroren spinazie, laat deze dan ontdooien in een pannetje op laag vuur.

Bevroren Spinazie Kruiden 

Laat de bevroren spinazie ontdooien en maak de spinazie warm in een pan. Voeg een eetlepel boter toe aan de spinazie, daarna peterselie, knoflook, bieslook en dille toevoegen. Doe er nog wat zout bij wanneer je het te flauw vindt. Proef en probeer uit wat lekker is en vindt de juiste verhouding.

Verse Spinazie Kruiden 

Nadat verse spinazie in de pan is geslonken wordt de spinazie afgegoten. Nu kan een eetlepel boter toegevoegd worden. Daarna peterselie, knoflook, bieslook en dille toevoegen en op smaak brengen met wat peper en zout, zoals boven omschreven.  

Wil je het eenvoudiger houden? Dan kan nootmuskaat de hoofdrolspeler zijn samen met wat zout en peper. Ook knoflookpoeder of uienpoeder zullen heerlijk smaken. 

Spinazie Rauw Met Kruiden 

Als je de spinazie rauw gaat eten, kan je de volgende kruiden en smaakmakers gebruiken:

  • 0,5 el Mosterd 
  • 1 el Bieslook 
  • Peper en zout 
  • 2 el Balsamico azijn 
  • 5 el Olijfolie  
  • 1 el Agavesiroop 

De spinazie kan als salade gegeten worden, alleen of gemengd met andere groene bladsoorten. Kruiden en andere smaakmakers zijn dan een heerlijke combinatie en de spinazie salade.

Maak een dressing van: olijfolie, Balsamico azijn, peper en zout, bieslook en wat agavesiroop. Goed roeren. 

Is Balsamico azijn niet voor handen, gebruik dan alleen mosterd. Dit is een uitstekende vervanger van Balsamico azijn.

Spinazie Ovenschotel Met Kruiden 

De volgende kruiden en smaakmakers worden gebruikt bij een ovenschotel met aardappelen en spinazie:

  • 1 tl Paprikapoeder 
  • 3 takjes Platte peterselie 
  • snuf Peper
  • 1 tl zout bij verse spinazie

Je kunt kruiden zoals zout, peper en paprika toevoegen wanneer de verse spinazie wordt gekookt of de bevroren spinazie is ontdooid. Maak dan de ovenschotel volgens eigen inzicht. Haal de ovenschotel uit de oven en voeg fijngesnipperde bladpeterselie toe aan de spinazie.  

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs