Wat Is Een Asperge – Groen, Wit En Paars

Deel deze blog makkelijk via:

Wat is eigenlijk een asperge? Ik moest even zoeken om dat precies uit te kunnen leggen. Is het een wortelstok of een jonge uitloper, een deel aan een plant of een deel daarvan. Welnu, het antwoord is….

De asperge zoals wij die kennen zijn jonge uitlopers van de plant ‘asperge’. Je hebt groene, witte en paarse, een ander soort asperge dus. Het zijn de jonge scheuten van de aspergeplant, die worden geoogst. De witte asperge zit nog onder de grond wanneer deze uit de grond worden gestoken en de groene en paarse komen boven de grond uit voor ze worden geoogst.

Een asperge is dus een groente. Alleen de witte worden onder de grond gekweekt. Je ziet wel eens van die rijen met verhogingen in het land staan. Daar zitten de witte asperges onder. Wanneer ze groeien wordt er grond overheen gestrooid zodat deze geen zonlicht krijgen, want door zonlicht worden zij groen of paars. Dat ligt aan het soort.

Wat is een asperge

De paarse en groene asperges komen wel boven de grond uit en worden gestoken wanneer ze groot genoeg zijn, maar vóór zij echt de vorm een plant zijn. Verser en jonger kan je groenten niet eten…

Wil je nu weten hoe je ze kan wokken? Kijk dan hier in onze blog. Wil je ze nog even bewaren dan kan ik je deze blog aanraden.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs