Lekkere Kruiden Voor Roerbakgroenten


Deel deze blog makkelijk via:

Roerbakken heeft echt zijn plaats veroverd in de Nederlandse keukens. Het zijn vaak éénpansgerechten die je redelijk snel op tafel kan zetten. Maar wat zijn nu lekkere kruiden voor roerbakgroenten?

Als je een zak roerbakgroenten hebt gekocht ben je natuurlijk nog sneller klaar. Ga je zelf je groentemix maken, bekijk dan onze blog over de 26 meest gebruikte groenten voor roerbakken. Zo stel je zelf jouw eigen groentemix samen. Voor het kruiden van roerbakgroente gebruik ik de Hollandse, Chinese en Italiaanse roerbakgroenten.

Hollandse Roerbakgroenten Kruiden

Hollandse roerbakgroente zijn o.a. wortelen, bloemkool, paprika en sperziebonen. Lekker met gebakken aardappelen zet je zo een heerlijk gerecht op tafel. Groente hebben van zichzelf geen uitgesproken smaak dus kruiden is zeker nodig. Je kunt gebruik maken van de volgende kruiden:

holloandse roerbakgroenten kruiden
  • kervel
  • mosterdzaad
  • knoflook
  • kurkuma
  • venkelzaad
  • dragon
  • kardemom
  • gemalen kruidnagel
  • nootmuskaat
  • cayennepeper
  • peper
  • zout

En om te beginnen kan je eerst een uitje snipperen en deze even 5 minuten fruiten in de wok, daarna kan de groente erbij. Wil je weten hoe je kunt roerbakken, lees dan onze blog over het roerbakken van groente. Hierin staan een paar handige tips.

Voor de hoeveelheden moet je zelf even experimenteren; kies uit de lijst een aantal kruiden die jij lekker vindt en voeg deze, in kleine hoeveelheden toe aan de wokgroenten. Proef vervolgens of het op smaak is en voeg eventueel weer meer kruiden toe. Proef vervolgens weer. Voeg ook een beetje zout en gemalen peper toe, dan komen de smaken echt ‘los’.

Chinese Roerbakgroenten Kruiden

De groente, die vaak voor Chinese roerbakgroente gebruikt worden zijn o.a. taugé, prei, Chinese kool, paksoi en sugar snaps. Deze groentemix is goed te combineren met Chinese Noodles en rijst (liefst gebakken). Het zijn niet alleen kruiden die je kunt gebruiken maar ook andere smaakmakers.

chinese roerbakgroenten kruiden
  • kaneel
  • kardemom
  • kerrie
  • komijn
  • koriander (gedroogd)
  • kruidnagel, gemalen
  • kurkuma
  • laos
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Daarnaast zijn er ook nog vele andere smaakmakers die je kunt gebruiken zoals ketjap manis, sojasaus, sambal, limoen, kokosmelk, sesamzaad en gember.

Maak ook nu weer een keuze wat je wilt gebruiken en voeg niet te veel ineens toe aan de wokgroenten. Ook nu is proeven weer noodzakelijk. Proef steeds of je het lekker vindt en voeg dan eventueel nog meer van je smaakmakers en kruiden toe. Blijf proeven totdat het lekker is.

Italiaanse Roerbakgroenten Kruiden

Als laatste de Italiaanse roerbakgroenten kruiden. Voor Italiaanse roerbakgroente worden bijvoorbeeld prei, courgette, ui, rode paprika en champignons gebruikt. Deze groentemixen worden gebruikt voor het maken van een goed gevulde pasta of lasagne. De kruiden die je kunt gebruiken zijn de volgende:

italiaanse roerbakgroenten kruiden
  • Basilicum (vers!)
  • Dragon
  • Jeneverbessen
  • Laurierblad
  • Marjolein
  • Oregano
  • Peterselie
  • Rozemarijn
  • Salie
  • Tijm

Andere smaakmakers die je kunt gebruiken zijn knoflook, tomaten of tomatenpuree, rode peper, olijfolie, ui en peper en zout.

Voordat je de groente gaat roerbakken kan je eerst een gesnipperd uitje en gesneden knoflook aanbakken, ongeveer 4 minuten, in de wok. Doe vervolgens de groenten erbij.

Breng ook nu weer op smaak met de kruiden die jij lekker vindt. Voeg niet te veel kruiden ineens toe maar doe dit beetje bij beetje. Proef of het lekker is en breng je gerecht steeds meer op smaak.

Dit zijn de Lekkere Kruiden Voor Roerbakgroenten.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs