Kun Je Courgette Rauw Eten, Ook Met Schil?

Deel deze blog makkelijk via:

Ik vind de courgette vaak op een grote komkommer lijken. Het is echter familie van de pompoen. De courgette is uitermate gezond en bevat vele vitamine en vezels. Courgette gegrild erg lekker met peper zout en een beetje olie, maar kun je courgette ook rauw eten?

Courgette kan je rauw eten. Het is heel gezond en bevat veel vezels. De courgette hoef je niet te schillen deze kan je ook eten en is heel voedzaam. Wel eerst goed afspoelen onder de kraan. Let wel op met courgette uit eigen (moes)tuin. Deze kunnen giftig zijn.

Courgette rauw eten is dus mogelijk en heel gezond. Heb je wel eens courgette soep gegeten? Met een beetje room erin krijg je een heerlijke soep. Je kunt er alles over lezen in onze blog ‘Hoe Courgette Soep Maken?‘. Rauw eten is een andere smaakbeleving maar niet minder smakelijk!

Courgette Rauw Eten

Courgette is prima rauw te eten. Het is niet alleen lekker maar ook uitermate gezond. Courgette is familie van de pompoen en komkommer en bevat relatief veel vocht. Daarnaast bevat een courgette weinig calorieën, namelijk 14 gram calorieën per 100 gram courgette.

De courgette bevat verder veel vitamines en mineralen zoals vitamine C en A en foliumzuur. Maar het is ook echt een vezelbom. Nederlanders hebben over het algemeen moeite om genoeg vezels binnen te krijgen en courgette kan dit dus oplossen.

Courgette zijn in Nederland te koop in het formaat van 15 – 30 centimeter. Echter hoe kleiner de courgette hoe lekkerdere de smaak, zeker als je de courgette rauw eet. Grotere courgette kunnen bitter smaken dan de kleinere exemplaren.

Een verse courgette is stevig van vorm, de schil is niet gerimpeld en heeft geen donkere plekken op de schil. Wat betreft de schil, kan je de courgette rauw eten met schil?

Courgette Rauw Eten Met Schil

Ja, je kan de courgette rauw eten met schil. Sterker nog, de schil is heel gezond. In de schil en net onder de schil zitten heel veel vezels die goed zijn voor je darmen en de stoelgang.

courgette

Als je het wilt eten met schil en al was de courgette dan goed schoon onder de kraan. Je kunt hiervoor ook een beetje zeep gebruiken maar wees er dan wel zeker van dat je de courgette ook weer goed afspoelt.

Beter nog is om een biologische courgette te kopen. Deze is niet behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen, maar deze moet je ook eerst afspelen.

Wil je de courgette toch schillen bekijk dan onze blog ‘Hoe Courgette Snijden En Bereiden?‘. Daarin staan handige tips om courgette te schillen en op verschillende manieren te snijden.

Courgette Rauw Eten Giftig

Deze vraag beantwoorden is wat lastiger dan bovenstaande vragen. Vroeger was een bitter smakende courgette giftig. Dit kwam door de stof cucurbitacine die van nature aanwezig was in de courgette. Dit is echter al eeuwen lang niet meer het geval.

Door kweekmethodieken is de stof cucurbitacine al lang niet meer in de courgette aanwezig die wij consumeren. Hieruit kan je de conclusie trekken dat je het rauw kan eten en dat het niet giftig is.

Er is echter een voorbehoud op deze conclusie. Courgette die je zelf kweekt in je tuin of bijvoorbeeld moestuin kan wel giftig zijn. Dit kan komen door kruisbestuiving van de courgette die in je tuin niet controleerbaar is. De kans hierop is uitermate klein maar het moet wel even verteld worden als we over de giftigheid van courgette praten.

Courgette Spaghetti Rauw Eten

Courgette Spaghetti is spaghetti gemaakt van courgette. Het wordt dan ook wel courgetti genoemd. Hiervoor zijn apparaatjes te koop waar je de courgette indraait en je krijg dan spaghetti. Heb je zo’n apparaat niet dan kan je het ook Julienne snijden en dan krijg je ook spaghetti.

Aangezien dit ook gewoon courgette is kan je dit ook rauw eten. Het blijft namelijk courgette. Maak je de spaghetti met schil en al dan wel eerst de courgette afspoelen onder de kraan.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs