Hoe Aubergine Koken? Eenvoudig en lekker!

Deel deze blog makkelijk via:

De aubergine heeft van nature een zachte/romige smaak en een mooie glanzende paarse schil. Dit is de aubergine die in Nederland het meest verkocht wordt. Je kan de aubergine op vele manieren klaar maken, zo ook door koken.

Hoe aubergine koken? Maak de aubergine schoon onder de kraan en verwijder de top en slechte stukjes. Snijd de aubergine in plakjes en vervolgens in blokjes. Doe de aubergine in kokend water en kook in 5 -7 minuten beetgaar.

Het klaar maken van aubergine kan op vele manieren. Lees hiervoor onze blog over het snijden en bereiden van aubergine. Vanwege de neutrale smaak is de aubergine in staat om heel veel smaken op te nemen en is het een veelzijdige groenten.

Hoe Lang Aubergine Koken?

Het koken van aubergine is niet zo moeilijk. Het vraagt even wat voorbereiding, maar als dat gedaan is kook je de aubergine in 5 – 8 minuten beetgaar. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aubergine stukjes die je gebruikt. Hoe gaat het koken van aubergine in zijn werkt?

Koken Van Aubergine

De eerste handeling is het wassen van de aubergine. Spoel deze af onder de kraan en wrijf met je had het vuil eraf. Snijd vervolgens de top van de aubergine af. Dit is het deel waar de stengel zit. Snijd vervolgens de slechte plekje weg.

aubergine koken

Je kunt de aubergine ook schillen, en een dunschiller is hiervoor het beste gereedschap. De aubergine kan je ook met schil eten. De schil is alleen iets bitterder van smaak en dit maakt je gerecht meestal ook lekkerder.

Snijd nu de aubergine in plakjes en vervolgens in blokjes van gelijke grootte.

Zet nu een pan met water op de warmtebron en breng het water aan de kook. Neem 1 deel aubergine en 2 delen water.

Doe de stukjes aubergine in de pan en breng het water weer aan de kook. K

Kook de aubergine beetgaar in 5 – 8 minuten. Prik met de vork in een stukje, deze vork moet er dan makkelijk ingaan. Je kunt ook een stukje proeven om te bepalen of het beetgaar is.

Giet vervolgens de aubergine af in een vergiet en breng je aubergine op smaak met peper en zout. Nu kan je jouw gerecht serveren of verwerken in andere gerechten.

Aubergine Koken Of Bakken?

Tja, wanneer ga je een aubergine koken of bakken? Dit is een best wel veel gestelde vraag. Een aubergine koken of bakken is afhankelijk van wat je verder met de aubergine gaat doen.

Gebruik je aubergine als een ’traditionele’ groente zoals in ‘aardappelen. groente, vlees’. Dan kan je aubergine koken.

Meestal wordt aubergine gebruikt samen met andere groente, kruiden, smaakmakers en specerijen. Dan wordt vaak de methode van bakken, wokken of roerbakken gebruikt.

Dat is het fijne van aubergine, je kunt heel veel met kunt doen. Ook zomers op de bbq kan je hele lekkere gerechten maken door de aubergine te grillen.

aubergine koken

Wil je meer weten van grillen op de BBQ met groente, lees dan onze blog over groente op de bbq.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs