Welke Kruiden Zijn Lekker Voor Chili Con Carne?

Deel deze blog makkelijk via:

Het Mexicaanse gerecht chili con carne is een heerlijke pittige bonenschotel welke gegeten kan worden met bijvoorbeeld rijst of gepofte aardappel. De smaak aan chili con carne wordt gegeven door een heerlijke chili con carne kruidenmix. Deze kan je natuurlijk kopen in de winkel. Wij doen het echter anders, wij maken het zelf. Hoe kan je chili con carne kruiden maken?   

Welke kruiden voor chili con carne?

#MaatKruiden
1eetlepel chilipoeder
1/2eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 eetlepel koriander
1snufjezout

– De genoemde hoeveelheden zijn afgestreken thee- of eetlepels! –

Dit is het basisrecept voor chili con carne waarvan chilipoeder natuurlijk de grote smaakmaker is. Het kan zijn dat een kruid vermeld in het overzicht je niet aanspreekt. Daarom staat verderop in deze blog ook nog een andere chili con carne kruidenmix met 4 ingrediënten.

Wees soepel met de hoeveelheden en doe er minder van in wanneer een kruid je minder aanspreekt. Je chili con carne kruidenmix is dan helemaal aan je eigen smaak aangepast. Wel zo lekker!

Chili Con Carne heeft als hoofdgroente bonen. Op onze blog ‘17 Soorten Bonen‘ kan je de keuze maken welke bonen je wilt gebruiken.

Hoe Chili Con Carne Kruiden Maken?

Neem als eerste een schaaltje waar je alle kruiden in kan doen. Meet vervolgens alle kruiden af en doe ze in de schaal. Meng vervolgens de kruiden door elkaar. Nu heb je eigen gemaakte chili con carne kruiden.

Andere Chili Con Carne Kruidenmix

Heb je niet veel kruiden in huis dan kan je met onderstaande ingrediënten ook een eenvoudige lekker chili con Carne kruidenmix maken.

#MaatKruiden
3eetlepelkomijnpoeder
2eetlepelpaprikapoeder
1eetlepelchilipoeder
2eetlepelgedroogde oregano

– De genoemde hoeveelheden zijn afgestreken thee- of eetlepels! –

Dit is een eenvoudige chili con carne kruidenmix, maar niet minder lekker. Heb je geen komijnpoeder in huis? Neem dan bijvoorbeeld koriander ervoor in de plaats. Wees flexibel en experimenteer een beetje!

Deze mix kan je ook gebruiken voor het kruiden van taco’s en burrito’s.

welke kruiden voor chili con carne
Veggie Chili con Carne

Hoeveel Chili Con Carne Kruiden Gebruiken?

Bovenstaand genoemde hoeveelheden moet je niet in zijn geheel toevoegen aan je chili con carne schotel. Voor een chili con carne schotel voor 4 personen, begin je met het toevoegen van 2 afgestreken eetlepels van de kruidenmix aan je gerecht.

Het maken van chili con carne vereist ook dat er regelmatig geproefd wordt. Proef of het gerecht lekker is met de hoeveelheid kruiden die je toegevoegd hebt. Wanneer dit niet het geval is kan je het altijd nog bij kruiden.

Bewaar de rest in een afgesloten pot en zorg ervoor dat het droog bewaard wordt. De rest kan je gebruiken voor een volgende keer.

Je kunt ook meer maken door alle genoemde hoeveelheden te verdubbelen. Dan heb je genoeg kruiden voor een paar gerechten.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs