Hoe Tomatenpuree Invriezen? Heel eenvoudig!

Deel deze blog makkelijk via:

Tomaten zijn een van de meest gebruikte groente in de Nederlandse keuken. Logisch. want het is een veelzijdig en smakelijk product. Je kunt er ook veel mee maken zoals sauzen, tapenades en puree. Maar kan je tomatenpuree invriezen?

Verse tomatenpuree kan je invriezen en bewaren voor 12 maanden bij -18 graden. Ook tomatenpuree uit blik kan je zo lang invriezen. Advies is om het in kleine hoeveelheden in te vriezen, dan hoef je niet alles te ontdooien.

Zoals hierboven al gezegd is kan je veel met tomaten doen en veel van tomaten maken. Ook verse en Cherry tomaten kan je invriezen. Je kunt er alles over lezen in onze blog ‘Hoe Tomaten Invriezen? Van groot tot Cherry!‘.

Zelfgemaakte Tomatenpuree Invriezen

Tomatenpuree zelf maken is makkelijk en leuk om te doen. Het invriezen van zelfgemaakte tomatenpuree gaat heel goed. Je kunt de tomatenpuree in een diepvriesbakje doen en in de vriezer plaatsen. Het probleem is echter, dat wanneer je een beetje wilt gebruiken je het hele diepvriesbakje moet ontdooien.

zelfgemaakte tomatenpuree invriezen

Ik raad je aan om het per portie in te te vriezen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een ijsblokjesvorm of muffin bakvorm voor gebruiken. Doe de tomatenpuree in de ijsblokjesvorm en plaats deze in de vriezer. Wanneer het bevroren is kan je ze uit de worm halen en in een diepvrieszak of diepvriesbakje in de vriezer plaatsen. Bij een temperatuur van -18 graden kan je het maximaal 12 maanden bewaren.

Wanneer jet de tomatenpuree nodig hebt kan je precies de juiste hoeveelheid uit de vriezer halen en ontdooien, wel zo makkelijk.

Tomatenpuree Uit Blik Invriezen

Ook tomatenpuree uit blijk kan je invriezen, geen probleem. Wat je hiervoor moet doen is de tomatenpuree overgooien in een diepvriesbakje of, zoals boven omschreven staat in een ijsblokjesvorm doen. Met behulp van de ijsblokjesvorm krijg je ‘portie verpakking’. Wel zo makkelijk als je de tomatenpuree weer wilt gebruiken, dan hoef je niet alles te ontdooien.

Tomatenpuree Uit Blik Invriezen

Je kunt de tomatenpuree uit blik ook gewoon in het blik laten zitten als je gebruik maakt van silicone vershouddeksel; bol.com heeft een hele grote selectie van deze deksels

Dus ook tomatenpuree uit blijk kan je in de vriezer bewaren voor 12 maanden bij een temperatuur van -18 graden.

Tomatenpuree Bewaren

Tomatenpuree hoef je niet in te vriezen. Als jet het snel weer wilt gebruiken kan je het beter in de koelkast bewaren.

Doe de zelfgemaakte tomatenpuree in een afsluitbaar bakje of gooi de tomatenpuree uit blik over in de afsluitbaar bakje. Besprenkel de tomatenpuree met een klein beetje olijfolie, zo blijft het langer goed. Plaats nu het bakje in de koelkast. Nu kan je het voor ongeveer 3-5 dagen bewaren. Wanneer je het weer wilt gebruiken is het advies: kijken, ruiken en proeven of het nog goed is.

In plaats van overgooien kan je ook gebruikmaken van siliconen deksels, deze zijn herbruikbaar. Kijk even op bol.com voor de mogelijkheden.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs