Wat is er lekkerder dan kruiden in je pompoensoep, in elke soep trouwens. Zonder kruiden smaakt pompoensoep vlak. In alle soepen gaat dan ook een bouillonblokje of kruidenbuiltje. Om de soep speciaal te maken of om sommige smaken beter uit te laten komen gebruiken we meer of andere kruiden en specerijen in de soep. Hieronder een aantal kruiden die je kunt gebruiken bij het lekker maken van jouw pompoensoep. Gebruik ze niet allemaal te gelijk, proef vaak zodat je weet hoeveel van elk kruid je hebt toegevoegd, en wat het met jouw soep doet. Schrijf ze desnoods op, misschien heb je wel een geweldige combinatie pompoensoep kruiden gevonden. Een écht familierecept!

Pompoensoep kun je dus kruiden met verschillende kruiden. Welke dit zijn kun je hieronder lezen met eventuele combinaties. Leef je uit met kruiden en specerijen, je zult zien dat de pompoensoep verrassend lekker zal smaken. Gebruik beetje bij beetje maar nooit te weinig. Durf te kruiden!
Wil je weten welke pompoenen er zijn en wat je er mee kunt, lees dan onze blog: 10 soorten pompoenen
Inhoudsopgave
Kruiden In Pompoensoep
Dit zijn de kruiden en specerijen die je in de pompoensoep kunt gebruiken. Kies zorgvuldig een combinatie kruiden voor in jouw soep.
- Knoflook
- Chilipoeder
- Basilicum
- Kaneel
- Venkelzaad
- Koriander
- Komijnpoeder
- peper
- zout
- Nootmuskaat
- Kerrie/curry (Is hetzelfde)
- (gerookte) paprikapoeder
- Kurkuma
- maggiplant of lavas
Pompoensoep Kruiden Met…
Dan zijn er natuurlijk ook andere smaakmakers die de pompoensoep smaak geven maar geen kruiden zijn.
- kokosmelk
- uien
- santen (kokoscreme)
- feta
- maanzaad
- sinaasappel
- olijven
- room
- appels
- pompoenpitten
Pompoensoep Kruiden Combinaties
Vind je het spannend om zelf een combinatie van kruiden te verzinnen in de pompoensoep dan staan er hier een aantal op een rijtje. Deze matchen goed en je hoeft er niet over na te denken, tenzij je een kruid niet lust. Dan laat je dat weg of je verzint er een ander kruid bij. Er staan een aantal combinaties, dus keuze genoeg. Bij alle combinaties staat een bouillonblokje. Wij gebruiken altijd tuinkruiden bouillon of groentebouillon maar dat is verder aan jou!
1e combinatie:
- bouillonblokjes
- knoflook
- gember, vers geschrapt
- zout
- peper
- groentebouillon
2e combinatie:
- bouillonblokjes
- gerookte paprika poeder
- garam masala
- knoflook
- peper
- zout
- kurkuma
- gember
- tuinkruidenbouillon
3e combinatie
- bouillonblokjes
- komijn
- kerrie
- kurkuma
- cayennepeper
- nootmuskaat
- tuinkruidenbouillon
4e combinatie
- bouillonblokjes
- koriander
- zout
- peper
- agavesiroop
- chilipoekder of vlokken
- tuinkruidenbouillon
5e combinatie
- bouillonblokjes
- knoflook
- salie
- zout
- peper
- groentebouillon
6e combinatie
- bouillonblokjes
- knoflook
- tijm
- lavaspoeder
- kerrie
Pompoensoep Op Smaak Brengen
Pompoensoep geef je niet alleen smaak met kruiden. Er zijn genoeg opties die er voor zorgen dat je soep net even wat extra’s heeft. Je kunt dit zelf invullen met allerlei lekkere toppings of bereidingen.
Zoals ik al zei kun je ook andere ingrediënten toevoegen die geen kruiden of specerijen zijn.

Feta bijvoorbeeld geeft een romige smaak aan de soep. Feta blokjes wordt in de soep gelegd vlak voor deze geserveerd wordt. Dat staat ook nog eens gezellig, die witte blokjes in het midden van je soep! Net als met olijven trouwens. Ook in stukjes snijden en in het midden van de soep leggen voor het serveren. Niet te veel want het kan erg overheersen, tenzij je daar weer van houdt natuurlijk.
Santen, ook wel kokos crème genoemd, is ook een ingrediënt die je kunt toevoegen wanneer je een heerlijke Indonesische pompoensoep wilt maken. Santen voeg je toe tijdens de bereiding. Wat ook lekker is : een beetje room in de kant en klare soep die al in de kom zit om het geheel af te maken. Staat ook nog eens leuk, zo witte krul in de soep wanneer je de soep gaat serveren. Wanneer je dat een beetje korianderblaadjes fijngesneden, eroverheen strooit, het plaatje is compleet. Geroosterde pompoenpitjes geven ook een leuk effect, gestrooid over de pompoensoep, direct voor het serveren. Een lust voor het oog!
Je ziet, ik kan eindeloos doorgaan met de ingrediënten lijst. Wat ik als laatste nog mee wil geven is: Proef! Proef tussendoor, proef wanneer het een half uurtje klaar staat. Dan zijn de kruiden weer meer ingetrokken en proef echt even wanneer het een dag in de koelkast heeft gestaan wanneer je over hebt. Zo kun je het verschil direct proeven met verse soep of één dag oude soep. Misschien maak je deze pompoensoep voortaan wel een dag eerder omdat de kruiden dan heerlijk en ten volle tot smaak zijn gekomen.