Pompoen Erg Lekker, Door Smaakvolle Kruiden!

Deel deze blog makkelijk via:

Hieronder kun je lezen met welke kruiden en specerijen je een pompoen op smaak kunt brengen. Je kunt het niet alleen smaak geven met kruiden maar ook met andere smaakmakers zoals bijvoorbeeld geraspte kaas en citroen. Ook kun je hieronder lezen hoe en met welke combinatie kruiden je de pompoen kunt kruiden. Met welke kruiden kun je onder andere een pompoen kruiden?

  • olijfolie
  • kurkuma
  • oregano
  • chilipeper
  • zwarte peper
  • tijm
  • zout
  • knoflook
  • kaneel
  • citroen
  • Italiaanse kruiden
  • kruidnagel
  • kaneel
  • peterselie
  • koriander(zaad)
  • komijnpoeder

Het is natuurlijk ook mogelijk om maar één kruid, specerij of smaakmaker te gebruiken wanneer je daar de voorkeur aan geeft. Geef zelf een draai aan het kruiden van de pompoen en geniet met volle teugen! Veel plezier met uitproberen! Nog even dit, onze blog over 10 soorten pompoen vertelt je waarvoor je de verschillende pompoenen voor kunt gebruiken.

Pompoen Kruiden Oven

Maak de pompoen schoon door deze doormidden te snijden en de zaden en draden te verwijderen. Leg dan de pompoen met de opengesneden kant op de snijplank en snijd er plakken van. Je mag de plakken schillen wanneer het geen biologische pompoen is met een dunschiller of mesje. Je kunt de pompoen in plakken houden maar je kunt er ook blokjes van maken (3 bij 3 centimeter ongeveer).

pompoen kruiden

Wat heb je nodig:

  • Pompoen
  • snuf zout
  • snuf peper
  • kurkuma
  • oregano
  • olijfolie

Snijdt de pompoen in plakken of blokjes. Meng de olie met de kruiden in een grote kom en meng dit alles met de pompoen. Leg de gekruide pompoen op de ovenschaal, maar wel met bakpapier, en zet deze in de voorverwarmde oven van 200 graden.

Blokjes pompoen moeten ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven (de laatste 10 minuten even omscheppen en terugzetten in de oven).

Plakken pompoen (van 2 centimeter dik) moeten ongeveer 25 minuten in de oven maar prik even in de pompoen om te kijken of zij gaar zijn.

Pompoen Kruiden Combinatie

Het is lekker om pompoen in de oven te doen en daar kun je verschillende kruidencombinaties voor gebruiken. Er zijn legio mogelijkheden. Van zoete gekonfijte pompoen tot aan oosterse pompoen met koriander.

pompoen kruiden

Hieronder lees je welke combinaties gemaakt zouden kunnen worden maar ga gerust zelf combineren en proberen. Gebruik je fantasie en maak er zelf nog meer. Veel plezier!

Pompoen Kruiden Met …

Onderstaand nog 5 combinaties voor het kruiden van pompoen. Kies je favoriet of maak jouw eigen kruidenmix.

  • Pompoen kruiden met:
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • knoflook
    • peterselie
    • pompoen in blokjes

Meng de pompoen met olijfolie en zout en peper en leg dit op de bakplaat met bakpapier in de oven (200 graden). Nu kun je ondertussen de knoflook in een klein beetje olijfolie bakken. Haal de pompoen uit de oven (ongeveer 30 minuten) en hussel dit met de gebakken knoflook in een mengkom. Kijk af en toe even in de oven of het niet te hard gaat want de ene oven is de andere niet! Als laatste strooi je de peterselie erover heen, direct voor het serveren.

  • Pompoen kruiden met:
    • pompoen in blokjes
    • 80 gram plantaardige boter
    • snuf nootmuskaat
    • 0,5 el kaneel
    • snuf kruidnagel
    • 50 ml agavesiroop

De oven moet je voorverwarmen op 200 graden. Meng de pompoen met alle kruiden en agavesiroop in een mengkom, zodat de pompoen goed wordt bedekt met kruiden. Leg de pompoen op een ovenplaat met bakpapier. Rooster de pompoen glazig (gekonfijt) in ongeveer 40 minuten. Kijk af en toe of het niet te hard gaat.

  • Pompoen kruiden met:
    • pompoen in plakken of stukjes
    • olijfolie
    • Italiaanse kruiden
    • peper
    • zout
    • Parmezaanse kaas
pompoen kruiden

De oven mag je voorverwarmen op 200 graden. Meng, behalve de pompoen, alles in een mengkom en daarna mag de pompoen erbij. Leg de pompoen op een ovenplaat met bakpapier. Na ongeveer 30 minuten zijn de pompoenstukjes heerlijk met kruiden gebakken. Kijk af en toe even in de oven of het niet te hard gaat omdat de ene oven de andere niet is. Zet de oven dan wat lager.

  • Pompoen kruiden met:
    • pompoen
    • komijnzaad of poeder
    • (chili) peper
    • zout
    • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg bakpapier op de ovenplaat. Meng de pompoen met alle kruiden, olie, zout en olijfolie door elkaar en leg deze op de bakplaat. Wordt de pompoen iets donker leg dan een aluminiumfolie over de ovenschaal. Gegarandeerd lekker!

  • Pompoen kruiden met:
    • pompoen in plakken
    • goeie scheut olijfolie
    • een kwart sap van een citroen
    • zout
    • blaadjes van 2 takjes rozemarijn,

Zet de oven aan op 220 graden. Leg de pompoen in een mengbakje en doe alle ingrediënten erbij. Leg de pompoen dan op de ovenplaat met bakpapier en rooster deze in 30 minuten gaar. Kijk af en toe even in de oven of de pompoen niet te hard gaat op het einde. Proef dan of de pompoen al klaar is. Zo niet leg dat even een stukje aluminiumfolie over de schaal.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs