Hoe Passievrucht Eten? Lepelen, In Salade, In Smoothie Of Als IJs?

Deel deze blog makkelijk via:

De passievrucht is een hele lekkere zoete vrucht van de passieboom. Deze groeien voornamelijk in de tropische gebieden. Er zijn vele soorten en maten van passievruchten. In Nederland hebben wij meestal de passivrucht met de paarse schil. Maar hoe kan je passievrucht eten.

Passievrucht eten. De passievrucht kan je eten door deze doormidden te snijden en dan uit te lepelen, net zoals een kiwi. Je kunt het ook toevoegen aan een heerlijke fruitsalade of toevoegen aan je smoothie met bijvoorbeeld mango. Je kunt er ook ijsjes mee maken.

Deze vrucht is heellekker en zoet van smaak, maar dan alleen wanneer de passievrucht echt heel rijp is. Wil je weten of jouw passievrucht rijp is, lees dan onze blog over het rijpen van passievrucht en je weet het meteen. Hierin staat ook beschreven hoe je passievruchten kan bewaren.

Passievrucht Eten Hoe

De passievrucht is een tropische vrucht met een zoete smaak. Hoe rijper de vrucht is, hoe minder vocht hij bevat hoe sterker de zoete smaak. De passievrucht is alleen lekker om te eten wanneer deze echt rijp is. De passievrucht is een bijzondere vrucht die je op meerder manieren kunt eten. De vrucht is goed te combineren met andere ‘gele’ vruchten zoals ananas, banaan en mango.

Lepelen

Lepelen is de eerst manier om je passievrucht te eten. Hiervoor snijd je de passievrucht doormidden of je verwijderd alleen de top van de passievrucht.

passievrucht eten

Nu kan je met een lepel lekker lepelen, je kunt het vruchtvlees en de vele pitjes zo opeten. Zij zijn gezond en de passievrucht is een echte vitaminebom.

Salade

In een lekkere fruitsalade is de passievrucht ook een heerlijke toevoeging. Het is een andere combinatie dan de gewone fruitsalades en zeker met andere gele vruchten zoals ananas en mango is het echt een aanvulling en je serveert je gasten een echte verrassing.

Yoghurt

Je kunt passievrucht ook eten door deze door de yoghurt te doen. Doe de yoghurt in een kom, lepel de passievrucht uit en voeg deze toe aan de yoghurt. Zo hoef je geen geraffineerde suiker toe te voegen.

Smoothie

Een andere manier om je passievrucht te eten is deze toe te voegen aan je smoothie. De zoete smaak en de gezonde pitjes zorgen voor een verrassend andere smoothie dan dat je gewend bent.

passievrucht eten

Je kunt het ook samen met mango een smoothie maken. Beide smaken versterken elkaar en het is een heerlijke combinatie. Ook ananas en bananen zijn vruchten die goed smaken met passievruchten en dus kan je ook daarmee een heerlijke smoothie maken.

Passievrucht Eten Schil

Van de passievrucht kan je het vruchtvlees en de pitjes eten. De schil is niet eetbaar.

Passievrucht ijs

Als laatste wil ik nog vermelden dat je met passievrucht ook lekkere ijsjes kan maken. Zeker met mango is dit een heerlijke combinatie om waterijsjes mee te maken. Ik zal je vertellen hoe je dit kunt doen. De verhoudingen van de ingrediënten moet je zelf bepalen, want de een houdt van zoet en dan ander van minder zoet.

passievrucht eten
  • Haal het vruchtvlees uit de passievrucht en doe deze in een kom.
  • Snijd het vruchtvlees van de mango doet dit in een mixer met een beetje water.
  • Mix de mango en het water met elkaar. Proef nu of het een goede smaak heeft. Het mag niet te waterig zijn.
  • Doe de gemixte mango in de kom bij de passievrucht en meng het goed met elkaar. Gebruik hiervoor een vork.
  • Doe vervolgens de mango/passievrucht in de ijsblokjes vorm of de ijsjesvorm en plaats deze in de vriezer.

Nu kan je op een zwoele zomeravond genieten van je eigen gemaakte mango/passievrucht ijsje.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs