Hoe Paprika Invriezen? Meerdere manieren

Deel deze blog makkelijk via:

Paprika kun je zeker invriezen maar je moet wel wat voorbereidingen treffen. Het is niet handig om zo een hele paprika in de vriezer te doen, omdat hij er gerimpeld weer uit komt. Wanneer je er niets mee doet voor je invriest, vries je ook alle gifstoffen mee die gespoten zijn op een niet biologische paprika. Dus hieronder alle tips die handig zijn bij het invriezen van paprika.

Paprika invriezen. Was en droog de paprika zorgvuldig. Snijd de paprika in reepjes of stukjes, verwijder de zaden en doe deze in een diepvriesbakje of zakje. Plak een sticker met de datum op de verpakking. Paprika kun je 8 maanden invriezen.

Er zijn dus een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je paprika invriest. Hieronder kun je lezen welke dit zijn. Wil je weten hoe je paprika moet snijden en kan bewaren, dan kan ik jou ons artikel over het snijden en bewaren van paprika aanraden.

Gevulde Paprika Invriezen

Wanneer je een maaltje gevulde paprika’s over hebt is het zonde om deze weg te gooien maar invriezen is geen optie meer. Eenmaal klaargemaakt kun je ze het beste in de koelkast bewaren. Hooguit 2 dagen en dan moet je deze echt opmaken.

paprika invriezen

Rauwe gevulde paprika’s kun je wel invriezen. Wanneer je van te voren een aantal paprika’s vult voor een feest of ‘je kan ze maar klaar hebben staan wanneer je trek hebt’, dan is dit prima mogelijk.

Wel is het zo dat de paprika iets minder stevig is nadat je deze uit de oven haalt dan een vers gebakken paprika uit de oven. Je kunt de gevulde rauwe paprika ongeveer 3 maanden bewaren in een afgesloten diepvriesbakje of zak met de datum van houdbaarheid erop. Het is wel noodzakelijk dat jouw koelkast minimaal op -18 graden staat anders wordt de diepvriestijd verkort.

Gesneden Paprika Invriezen

Gesneden en gebakken reepjes paprika worden na het invriezen slap en vallen uit elkaar. Geen lekker gezicht, dit moet je niet willen eten want je kan er eigenlijk niks mee. Het is niet zo dat de paprika bedorven is maar de structuur is erg veranderd. Wanneer je gebakken gesneden paprika in een gerecht hebt zitten kan dit gewoon mee worden ingevroren. De slappe paprika roer je er dan gewoon doorheen na opwarmen van het gerecht.

Paprika Invriezen Rauw

Gesneden paprika kun je prima invriezen, wanneer zij rauw zijn, in zowel blokjes of reepjes. Wanneer je een hele rauwe paprika wilt invriezen om deze later te vullen is dat niet zo een goed idee. De paprika zakt na het ontdooien in elkaar. Beter is het om een hele gevulde paprika in te vriezen (zie boven) en deze bevroren in de oven te zetten.

Wanneer je de hele paprika wilt invriezen (nadat je deze hebt gewassen) omdat je er te veel van hebt dan zou ik dat ook niet doen omdat, zoals gezegd, de paprika erg slap wordt tenzij je soep wilt maken van de paprika. Dan is het wel handig om alvast de zaadlijsten eruit te halen.

paprika invriezen

Je kunt blokjes of reepjes rauwe gesneden paprika invriezen door deze in een diepvriesbakje of zakje te doen en dan de datum van houdbaarheid op de sticker te schrijven (3 maanden houdbaar).

Wanneer je de paprika wilt gebruiken in een gerecht dan voeg je deze bevroren toe om bijvoorbeeld mee te bakken. Niet eerst laten ontdooien en dan mee bakken.

Hoe lang Paprika Invriezen

Je kunt het ongeveer 3 maanden invriezen wanneer zij niet zijn geblancheerd, dus rauw zijn. Wanneer je paprika blancheert zijn alle bacteriën gedood en is de paprika langer houdbaar, namelijk tot één jaar. De structuur van de paprika is dan wel anders dan wanneer je paprika rauw invriest. De geblancheerde paprika kan goed in de soep of in sauzen.

Blancheren: 3 minuten koken van de schoongemaakte paprika voordat deze wordt ingevroren.

Groene Paprika Invriezen

Ook deze groene mag je zeker invriezen. Net als alle andere kleuren, rood, geel, oranje die wij vaak in de winkel tegen komen. Ook punt paprika en pepers mogen worden ingevroren zoals boven is omschreven.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs