Mandarijn Seizoen. Echt Anders Dan Je Verwacht!

Deel deze blog makkelijk via:

Mandarijn is dat lekkere zoete kleine citrusvruchtje welke je makkelijk kan pellen. Zit de schil te vast, dan is het altijd een kwestie van even tussen je handen rollen om de schil los te maken van de vrucht. Het is een makkelijk tussendoortje met heel veel vitamine. Mandarijnen zijn heel populair in Nederland maar wanneer is het nu mandarijn seizoen.

Mandarijn seizoen. Het seizoen van mandarijn liep vroeger van oktober tot februari. De mandarijnen kwamen toen voornamelijk uit o.a Spanje en Marokko. Nu zijn er ook mandarijnen uit o.a. Brazilië en zijn ze het hele jaar rond verkrijgbaar in de supermarkt of groente boer. Een echt mandarijnen seizoen bestaat niet meer.

Wist je dat de mandarijn een van de oer-citrusvruchten is, samen met de pompelmoes en de sukadecitroen. Alle andere citrusvruchten stammen van deze 3 oer-vruchten af. Als je hier meer over wilt weten kan je ons artikel lezen over wat citrusvruchten precies zijn.

Mandarijn Seizoen Nederland

Jaren geleden was de mandarijn een echte seizoensvrucht. Het seizoen liep van november tot en met februari en het gaf in die maanden een echt zomers gevoel wanneer je een mandarijn at. Echter worden mandarijnen nu overal ter wereld gekweekt waar het het warm is. Hierdoor zijn er nu altijd mandarijnen in de supermarkt te vinden.

mandarijn seizoen

De geplukte mandarijnen worden opgeslagen en bewaard. Ook hierdoor zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt.

Het bekendste ras mandarijnen is de Clementine. Deze mandarijn is iets groter dan de normale mandarijnen en heeft een ietsjes bittere smaak, omdat dit een kruising is tussen de gewone mandarijn en de bittere Pomerans. Hierdoor heeft de Clementine een licht bittere smaak. Deze Clementine zit echter ook boorde vol met vitamine C.

Wanneer Mandarijn Seizoen?

Kijken we naar de pluk van het mandarijn seizoen dan loopt dat in onze regio (Europa en Afrika) van november tot en februari. Dit is het moment dat de mandarijnen geplukt en vervoert worden naar de supermarkten. Deze mandarijnen gaan niet (of zijn een korten periode) in opslag.

Mandarijnen Uit Blik

Mandarijnen zijn vers verkrijgbaar maar zijn ook in andere vormen te koop in de supermarkt.

De welbekende ontvelde mandarijnen uit blik bijvoorbeeld. Deze mandarijnen worden met zware chemische middelen ontvelt en daarna weer schoongespoeld. Ik zelf eet ze niet maar je komt ze soms tegen als decoratie op een taart.

Daarnaast kan je mandarijnen ook in gedroogde vorm tegenkomen. Ze zijn op deze manier langer houdbaar.

En e zijn natuurlijk de mandarijnenschijfjes met chocolade. Van deze zoete versnapering kunnen sommige niet afblijven.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs