Kaki Fruit Rijp! Hoe kom je er achter?

Deel deze blog makkelijk via:

Oorspronkelijk komt Kaki Fruit uit Azië, maar wordt vandaag de dag gekweekt in landen met een subtropisch klimaat. De vrucht is rond en plat van vorm. De kleur van de schil is oranje en zo ook het vruchtvlees. kaki fruit kan je alleen eten als deze rijp of overrijp is.

Kaki Fruit Rijp. Er zijn twee manieren om te bepalen of kaki fruit rijp is. De schil moet rood-oranje van kleur zijn en moet er glazig uitzien. Daarnaast moet je kaki fruit kunnen indrukken, dan is het vruchtvlees rijp en kan je kaki fruit eten.

Kaki fruit is een fruitsoort die in de najaar en wintermaanden goed in Nederland verkrijgbaar is. De smaak is anders dan de vruchten die je gewend bent en is heel zoet. Eten doe je als kaki fruit rijp is. Het eten van kaki fruit kan zonder en met schil. Wel eerst goed wassen onder de kraan. Lees er alles over in onze blog over het eten van kaki fruit.

Wanneer is Kaki Fruit Rijp?

Het is alleen goed te eten wanneer het rijp is. Om te bepalen of het rijp is moet je jouw zintuigen gebruiken; kijken en voelen.

kaki fruit rijp
  • Kijken: de schil van kaki moet rood-oranje zijn en het liefst glazig. Als de kaki glazig is dan is deze overrijp en heel erg lekker van smaak.
  • Voelen: druk met een vinger of de vrucht. Je moet de vrucht en schil in kunnen drukken. Als dit het geval is dan is het rijp.

Een onrijpe kaki is niet te eten. Deze vruchten bevatten een soort tannine wat een onprettige smaak heeft. Dus wacht met eten totdat het kaki fruitrijp is. Onrijp kaki fruit mag je daarom ook nooit aan dieren voederen, ook zij kunnen niet tegen de stof tannine.

Kaki Fruit Bewaren

Als kaki fruit nog niet rijp is dan kan je deze gewoon bewaren op de fruitschaal. Bij kamertemperatuur zal kaki fruit namelijk door rijpen. Controleer regelmatig of het al rijp is, want het kan ineens snel gaan. Wil je het rijpingsproces versnellen, stop dan kaki fruit samen met een appel in een papieren zak. De appel zorgt voor versnelling van het rijpingsproces door de gassen die de appel afgeeft.

kaki fruit rijp

Is kaki fruit rijp dan kan je deze voor 3 dagen bewaren in de koelkast. Dit doe je ook met aangesneden kaki fruit. Deze doe je in een afsluitbaar bakje of zakje en plaats deze in de koelkast. Zo kan je het nog voor 3 dagen bewaren.

Je kunt ook stukjes kaki fruit invriezen. Doe kaki fruit in een diepvries zak en plaats deze in de vriezer. Je kunt het zo 12 maanden bewaren en het is lekker in een koele smoothie.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs