Kaki Fruit Eten. Hoe doe je dat eigenlijk?

Deel deze blog makkelijk via:

Kakai fruit is een fruit soort met een hele ander smaak dan de fruit soorten die we gewend zijn. Kaki is oranje-rood van kleur en alleen eetbaar als deze rijp is. Onrijpe exemplaren bevatten de stof tannine welke in grote hoeveelheden giftig zijn voor mens en dier. Maar hoe kan je kaki fruit eten?

Kaki Fruit Eten. Kaki fruit kan je op meerdere manieren eten. De vrucht is eetbaar met of zonder schil. Je kunt het eten als een appel door te happen, in stukjes door de salade of lepelen zoals een kiwi. Kaki fruit alleen eten als deze rijp of over rijp is. Onrijp kaki fruit is giftig.

De vrucht is alleen eetbaar als deze rijp is, bekijk hiervoor onze blog over de rijpheid van kaki fruit. Zo weet je heel snel of kaki fruit al rijp is. En als dan zo is, dan kan je het eten. Maar wat van de vrucht kan je eten en hoe eet je de vrucht eigenlijk?

Trouwens, heb je geen tijd om elke dag een goede maaltijd te bereiden? Kijk dan eens op de website van PlantB voor heerlijke vries verse kant-en-klare maaltijden. De maaltijden zijn 6 maanden houdbaar in de vriezer.

Kaki Fruit Eten Hoe?

Kaki is een bijzondere vrucht soort. Als de vrucht nog niet rijp is dan kan je kaki fruit niet eten. Deze vrucht bevat de stof tannine (looizuur) welke, normaal gesproken in grote hoeveelheden giftig is. De vrucht is niet alleen giftig maar de smaak is dan ook niet lekker. Dit komt mede door de tannine.

kaki fruit

Alleen rijp kaki fruit is eetbaar. Echter zijn de over rijpe vruchten nog lekkerder dan de rijpe. Een rijpe kaki is rood-oranje van kleur en de schil kan je indrukken, dan is het vruchtvlees zacht. Dit kaki fruit kan je eten.

Hoe Moet Je Kaki Fruit Eten?

Wanneer de vrucht rijp is dan kan je het eten. Kaki fruit kan je eten met en zonder de schil. Als je het met schil en al op eet dan moet je het fruit wel eerst wassen. Fruit wordt namelijk altijd bespoten tegen insecten en ander ongedierte. Door te wassen verwijder je deze stoffen.

De schil kan soms toch nog wat hard zijn en daarom geven de meeste mensen de voorkeur aan om kaki fruit zonder schil te eten. Dit eten zonder schil kan op verschillende manieren:

Kaki Fruit Lepelen

om dit te doen snijd je de kop van kaki fruit af. Nu kan je een lepel pakken en gewoon lepelen. De meeste kaki’s hebben geen pitten dus daar hoef je niet op te letten.

Het lepelen van kaki fruit is net als het lepelen van een rijpe kiwi. Dit lepelen gaat extra goed en is extra lekker als kaki fruit over rijp is.

Kaki Fruit Snijden

Een andere methode is om kaki fruit eerst te snijden in plakjes of blokjes. Je kunt het zo gebruiken in bijvoorbeeld een salade of samen serveren met ijs.

kaki fruit eten

Snijd ook nu weer eerst de top van de kaki af. Snijd de kaki vervolgens in bijvoorbeeld plakjes of halve maantjes, net zoals we wel een met een appel doen.

Dit kan je doen met kaki fruit dat rijp is en niet over rijp. De kaki heeft dan nog stevigheid en is goed te snijden.

Je kunt het nu gebruiken in bijvoorbeeld fruitsalades of invriezen voor een later te maken smoothie.

Happen Naar Kaki Fruit

Als laatste de methode van happen, met als een appel met of zonder schil. Je kunt de kaki eerst schillen maar dit hoeft niet. Was kaki fruit dan wel eerst goed schoon onder de kraan. Snijd wel de bovenkant er vanaf.

En nu is het een kwestie van je tanden in het fruit zetten, net als het eten van een appel.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs