Hoe Verschillende Shoarma Kruiden Maken?

Deel deze blog makkelijk via:

Dat lekkere kruidige broodje met knoflooksaus, wie kent het niet. De kruiden komen van een heerlijke mix van specerijen. Deze kruidenmix kan je kopen in de supermarkt, maar dan zit er vaak veel zout in en regelmatig is suiker toegevoegd. Beter is het om het zelf te maken. Hoe zelf shoarma kruiden maken?  

Hoe shoarma kruiden maken?

#MaatKruiden
1theelepelzoete paprikapoeder
2 theelepelKorianderpoeder
2theelepelkomijnpoeder
1theelepelkruidnagelpoeder
1theelepelcayennepeper
1theelepelkurkuma
1/2theelepelkaneel
1 theelepeluienpoeder
1 theelepelknoflookpoeder
1 theelepelzwarte peper
1/2theelepelgemberpoeder
1/2theelepelkardemompoeder
1/2 theelepelnootmuskaat
1-2theelepelzout

– De genoemde hoeveelheden zijn afgestreken theelepels! –

Dit is een basisrecept met heel veel ingrediënten. Verderop in deze blog volgt nog een shoarma kruiden recept met minder ingrediënten.

Wanneer je zoutloos of minder zout wilt eten, laat het dan weg. Zout kan je altijd nog toevoegen. Als je niet alle kruiden in huis hebt, is dit ook geen probleem. Een kruid meer of minder zal niet veel uitmaken.

Heb je bijvoorbeeld geen cayenne peper maar wel chilipoeder? Voeg dit dan toe. Het maken van een kruidenmix is altijd experimenteren, dus leef je uit! Het kan niet misgaan.

Hoe Shoarma Kruiden Maken?

Nu we de ingrediënten voor onze shoarma kruiden hebben, kunnen we de mix maken. Dat is eigenlijk heel eenvoudig.

Ze een kom klaar en meet de kruiden per keer af. Wanneer je het afgemeten hebt doe je het in de kom. Als alle kruiden afgemeten zijn en in de kom zitten is het een kwestie van goed mengen.

Heb je het zout eruit gelaten dan kan je dat naderhand nog toevoegen of nu, wanneer alles gemixt is.

Tip! Vervang in bovenstaande kruidenrecept de theelepels door eetlepels. Zo creëer je een voorraad aan kruidenmix. Deze kruiden kan je dan in een pot doen en goed afsluiten, zodat er geen vocht bij kan. Nu heb je een voorraadje voor de volgende keer. Wel zo makkelijk.

Ander Shoarma Kruiden Recept

Het kruidenrecept wat bovenstaand is uitgebreid met veel kruiden. Nu kan ik me voorstellen dat je niet alles in huis hebt en de winkel is al gesloten. Geen nood, gebruik dan dit volgende shoarma kruiden recept.

#MaatKruiden
2theelepelkorianderpoeder
5theelepelkomijn(poeder)
4theelepelpaprikapoeder
1 theelepel kaneel
1theelepeluienpoeder
1theelepelknoflookpoeder
1theelepelkerriepoeder
1/4theelepel chilipoeder

– De genoemde hoeveelheden zijn afgestreken theelepels! –

Ook nu weer geldt, pas het aan je eigen smaak aan. Dat is het leuke van het maken van een kruidenmix. Zo wordt het helemaal ‘eigen’.

De zout is niet in de ingrediëntenlijst opgenomen maar een snufje zout toevoegen kan geen kwaad. Of je moet een zoutloos dieet volgen, dan niet toevoegen natuurlijk.

Ook nu kan je eerder genoemde tip toepassen. Zo heb je altijd een voorraadje shoarma kruiden volgens eigen recept (bovenstaand is de tip beschreven).

Hoeveel Shoarma Kruiden Toevoegen?

Maak een voorraadje zodat je niet iedere keer Shoarma kruiden hoeft te maken. Doe ze in een glazen pot die je goed kan afsluiten. Vervang de theelepels met eetlepels. Dan blijft de verhouding helemaal goed en kun je, bij gebruik, daar een gedeelte van gebruiken. Wel zo handig.

De hoeveelheid shoarma kruiden die je gebruikt is afhankelijk van je gerecht. Ik neem aan dat dit voor minimaal 2 personen is, dan voeg je eerst 1 eetlepel van de kruidenmix toe. Begin altijd met een kleine hoeveelheid, want je kan altijd nog meer toevoegen.

hoe shoarma kruiden maken

Roer het goed door elkaar. Nu komt het belangrijkste van koken met kruiden: proef! Neem een hapje en proef of het de smaak heeft die jij wilt. Is het nog niet kruidig genoeg voeg dan nog een hoeveelheid toe en proef nog een keer. Doe dit totdat het je smaakpapillen een boost geeft, dan is heb je genoeg kruiden toegevoegd.

Shoarma Kruiden Anders Gebruiken

Het recept van de shoarma kruiden is niet alleen te gebruiken voor de plantaardige shoarma. Deze plantaardige shoarma kruiden wij altijd bij met de kruidenmix.

Deze shoarma kruidenmix kan je ook gebruiken om een dipsaus met te maken of wees creatief en verwerk het in je gekruimelde tofu. Je zult zien dat het een heerlijke combinatie is. Wat tofu is kan je in onze blog ‘Wat Is Tofu? En Nog Veel Meer‘ lezen.

Heb je zelf nog ideeën? Probeer het dan uit en experimenteer.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs