Hoe Mexicaanse Kruiden Maken?

Deel deze blog makkelijk via:

Mexicaanse gerechten zijn de laatste jaren stevig in opkomst. Het is makkelijk te bereiden en bevat veel groente. Het is daarom populair onder vegetariërs en veganisten. Bereiden vraagt even wat aandacht. Zeker het op smaak brengen van je Mexicaanse gerecht is soms lastig. Dit doe je met kruiden, maar hoe kan je Mexicaanse kruiden maken?  

Hoe Mexicaanse kruiden maken?

#MaatKruiden
1theelepelknoflookpoeder
1theelepeluienpoeder
3eetlepelszoete paprikapoeder
2theelepelskomijnpoeder
1theelepelchilipoeder
1theelepelzout

 – De genoemde hoeveelheden zijn afgestreken thee- of eetlepels! –

Dit eenvoudige recept is een prima Mexicaanse kruidenmix. Natuurlijk zijn er vele varianten met andere en meerdere kruiden. In deze blog is ook een ander kruiden recept opgenomen met meerdere kruiden. Ook lekker, maar voor de echte hobby koks.

Hoe mexicaanse kruiden maken

Ook Mexicaans is Chili Con Carne, hier hebben wij ook een kruiden blog over geschreven ‘Welke Kruiden Voor Chili Con Carne?‘. Dit maakt je Chili Con Carne echt lekker.

Hoe Mexicaanse Kruiden Maken?

Hoe nu verder? Zet een kom klaar waar je alle afgemeten kruiden in kan doen.

Meet vervolgens de kruiden af en doe deze in de kom. Nu is het een kwestie van mengen. Roer alles goed door elkaar en je Mexicaanse kruidenmix is klaar.

Zout kan je ook achterwegen laten en later toevoegen, wanneer het eten geserveerd is. Wanneer je zoutloos eet laat je het vanzelfsprekend weg.

Tip! Verviervoudig alle hoeveelheden in bovenstaand recept. Zo heb je meer Mexicaanse kruidenmix gemaakt dan dat je nu nodig hebt. Makkelijk, want dit kan je bewaren in een afgesloten pot voor de volgende keer.

Wanneer Mexicaanse Kruiden Toevoegen?

Nu de Mexicaanse kruidenmix klaar is kan deze toegevoegd worden aan het gerecht. Deze kruidenmix kan je toevoegen aan je wraps, buritto’s en taco’s.

Mexicaanse Taco Kruiden Zelf Maken?

Heerlijke taco’s met vega gehakt, ui, paprika, tomatenpuree en veel mais. Lekker uit de oven aangevuld met bijvoorbeeld zoete cherry tomaatjes en verse sla. Het is maar een voorbeeld van een gerecht die je kunt maken met de kruiden.

De kruiden wordt toegevoegd aan het gerecht wanneer de groente in de hapjes pan is gedaan. De groente word even aangebakken, waarna de kruiden en het vega gehakt toegevoegd worden.

Doe niet te veel kruiden tegelijk in het gerecht. Doe er een beetje bij en proef. Koken en kruiden van je gerecht heeft met proeven te maken. Neem een hapje. Is het nog niet kruidig genoeg? Voeg dan kruiden toe en proef weer net zolang totdat het gerecht op smaak is.

Doe vervolgens de groente met kruiden in de taco’s en plaats deze in een ovenschaal. Nog een beetje kaas erover en het kan voor 8 minuten de oven in, temperatuur 180 graden. Haal ze uit de oven en doe als laatste de sla en tomatenblokjes over de taco.

Mexicaanse Burrito Kruiden Zelf Maken?

Burrito is een ander Mexicaans gerecht. Je hebt nodig een beetje (soja)kookroom, avocado, blikje mais, 2 paprika’s, 1 ui en een pot kidney bonen. Eventueel plantaardige kipstukjes, sla en tomaten blokjes.

Maak alle groente schoon en snijd deze in grove stukjes. Bak de plantaardige kipstukjes en hou deze apart na het bakken.

Doe nu de ui en paprika in de pan en bak deze even aan. Voeg dan de kipstukjes, bonen en mais toe en bak dit even mee, het hoeft alleen verwarmt te worden.

Vervolgens de kruidenmix toevoegen. Doe er een beetje bij en proef. Koken en kruiden van je gerecht heeft met proeven te maken. Neem een hapje. Is het nog niet kruidig genoeg? Voeg dan kruiden toe en proef. Doe dit net zolang totdat het gerecht op smaak is. Als het klaar is als laatste een beetje soja room toevoegen en roer dit erdoorheen.

Maak de burrito’s even warm in de oven of magnetron en vul de burrito met de groente. Snijd de avocado in blokjes en doe deze samen met sla en tomatenblokjes op groente. Een heerlijke gevulde burrito.

Ander Mexicaans Kruiden Recept

Bovenstaand is een eenvoudig kruiden recept beschreven voor Mexicaanse kruiden. Maar zoals beloofd nu een recept met meer ingrediënten. Ook lekker en ook Mexicaans.

#Maat Kruiden
1eetlepelchilipoeder
1/4eetlepeloregano
1/4eetlepelknoflookpoeder
1/2eetlepeluienpoeder
1/4eetlepelkomijnpoeder
1/4eetlepelpaprikapoeder
1/2eetlepelzwarte peper
1theelepelzout

– De genoemde hoeveelheden zijn afgestreken thee- of eetlepels! –

hoe mexicaanse kruiden maken

Wil je het echt spicy maken? Voeg dan cayenne peper toe in plaats van zwarte peper.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs