De Lekkerste Gnocchi Bakken Doe Je Zo!

Deel deze blog makkelijk via:

Gnocchi is het Italiaanse ‘pasta’ gerecht van aardappelen en meel. De gnocchi wordt traditie getrouw gekookt en op smaak gebracht met kruiden en saus. Op smaak brengen moet ook wel want gnocchi heeft weinig smaak van zichzelf. Daarom wordt gnocchi in de Nederlandse keukens steeds vaker gebakken. Daar gaat deze blog over; Hoe gnocchi bakken?

Maak olie warm in een hapjespan. Voeg de gnocchi toe aan de olie en roer dit even goed om.Bak aan één kant bruin, draai de gnocchi om en bak de andere kant.Het bakken duurt 15 minuten. Serveer de gnocchi met een zelfgekozen saus, pesto of groente.

Het bakken van gnocchi kunnen we moeilijk doen, maar ook eenvoudig houden. Daar beginnen we mee, met de makkelijke en eenvoudige manier. Verder op in de blog worden meerdere voorbeelden behandeld van gnocchi met andere ingrediënten.

Wij hebben ook een blog geschreven over het zelf maken van verse gnocchi; ‘Hoe Gnocchi Maken?‘ dat kun je hier lezen.

Gnocchi Bakken

De gnocchi wordt meestal gekookt en dan samen met een pasta of pesto saus geserveerd. Echter het bakken van gnocchi gaat ook heel goed. Gnocchi is namelijk aardappelpuree wat gemend is met meel. Als gnocchi gebakken wordt krijgt het een knapperige korst. Deze knapperige korst en de zachte binnenkant maken gebakken gnocchi steeds populairder in de Nederlandse keuken. Maar hoe kunnen we gnocchi bakken?

We maken gebruik van gnocchi die je in de supermarkt gekocht hebt. Deze gnocchi is klaar om gekookt te worden maar wij gaan deze bakken. Wat heb je hier voor nodig?

  • 1 pak verse gnocchi, circa 150 – 200 gram per portie.
  • Hapjespan of wok
  • Olie of plantaardige roerbak boter om in te bakken
  • Zout en peper

Dit is alles! Dus het bakken van gnocchi hoeft niet moeilijk te zijn Het gaat als volgt:

  1. Zet de hapjespan op de warmtebron, samen met de olie en maak de pan warm.
  2. Doe de gnocchi uit het pak in de hapjespan en draai de warmtebron op een middelhoge stand.
  3. Roer de olie en de gnocchi goed door elkaar en laat de gnocchi even rusten.
  4. Roer de gnocchi om zodra en een bruin korstje aan de onderkant zit.
  5. Blijf dit herhalen en na circa 15 minuten is de gnocchi klaar.
  6. Serveer met peper en zout.

Heb je veel gnocchi om te bakken, maak dan gebruik van een tweede pan om de gnocchi te bakken.

De gnocchi, op deze manier gebakken, kan gelijk geserveerd worden met bijvoorbeeld een groente schotel of een lekkere Italiaanse saus.

Wil je het echt makkelijk houden dan kan een een pot tomatensaus opentrekken en deze opwarmen in een pan of de magnetron en over de gnocchi doen. Eet smakelijk!

Gnocchi Bakken Oven

De gnocchi bakken in de oven is een andere variant op het bereiden en bakken van gnocchi. Dit kunnen we doen met alleen de gnocchi en later de saus of andere ingrediënten toevoegen. Of we kunnen er gelijk een lekker schotel van maken! Dit gaan we doen! Een gnocchi gerecht bakken in de oven met groente. Makkelijk en eenvoudig te maken. Wat heb je nodig voor 4 personen:

hoe gnocchi bakken
  • 500 gram gnocchi uit de supermarkt
  • 200 gram witte champignons, in plakjes
  • 200 gram kastanje champignons, in plakjes
  • Handje Cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden of geperst
  • 1 tl Paprikapoeder
  • Blaadjes basilicum
  • Zout en peper
  • Zonnebloem olie

Voor het klaarmaken gaan we als volgt te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden haal de bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op.
  2. Zet een hapjespan met olie op de warmtebron.
  3. Doe de ui in de pan samen met de knoflook en bak even aan.
  4. Dan gaan de gesneden champignons is de pan en roer dit goed door de ui en knoflook. Bak dit niet te lang, circa 2 minuten.
  5. Vervolgens gaat de gnocchi in de pan en voeg nog een beetje olie toe. Doe de paprikapoeder, peper en zout erbij en roer dit om. Haal gelijk de pan van het vuur en verdeel je gerecht over de bakplaat.
  6. Leg de tomaatjes erbij en schuif de bakplaat in de oven.
  7. Het bakken duurt ongeveer 20-25 minuten. Kijk regelmatig of het niet aanbakt. Je kunt het halverwege het bakken ook nog even omroeren.

Nu heb je een heerlijke gebakken gnocchi gemaakt met champignons en ui uit de oven. Soms heb ik een bakje met hele kleine champignons. Je kunt er dan voor kiezen om deze niet in plakjes te snijden maar heel te bakken.

Serveer je gerecht en decoreer het met de basilicum blaadjes. Eet smakelijk!

Wil je alleen de gnocchi gebakken in de oven? Doe dan de gnocchi in een kom en besprenkel dit met olie en leg de gnocchi op de bakplaat. Doe de plaat in de oven en bak de gnocchi circa 20-25 minuten. Ook dan heb je gnocchi gebakken uit de oven. De gnocchi is klaar als er een bruin korstje op zit.

Gnocchi Bakken Tomatensaus

Tomatensaus maak gnocchi echt Italiaans! Het mag dan ook niet ontbreken in deze blog over het bakken van gnocchi. Je kunt natuurlijk kant en klare tomatensaus uit supermarkt gebruiken. De gnocchi staat dan zonder veel moeite op tafel. Ik maak verse tomatensaus met tomaten uit blik bij de gebakken gnocchi. Gebruik je de kant en klare tomatensaus, kijk dan bovenstaand hoe je de gnocchi moet bakken in het hoofdstuk ‘Gnocchi Bakken’ en warm de saus op.

hoe gnocchi bakken

Wat hebben we voor 4 personen nodig voor de verse tomatensaus en gebakken gnocchi:

  • 1 pak gnocchi
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 3-4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, klein gesnipperd
  • 25 gram Italiaanse kruiden of een handje verse basilicumblaadjes
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Het bereiden gaat als volgt:

  1. Voor de saus maken we olie warm in de hapjespan en voegen hierbij de gesnipperde ui en knoflook. Bak dit even aan voor 5 minuten.
  2. Dan gaan de blikken blokjes tomaat in de pan en breng het geheel nu aan de kook.
  3. Voeg de Italiaanse kruiden, zout en peper toe en laat 15 minuten zacht koken. Roer af en toe om.
  4. Proef of het op smaak is, anders kan je er nog meer kruiden bij doen.
  5. In de tussen tijd als de saus zachtjes kook bakken we de gnocchi.
  6. Zet de hapjespan op de warmtebron, samen met een beetje de olie en maak de pan warm.
  7. Doe de gnocchi uit het pak in de hapjespan en draai de warmtebron op een middelhoge stand.
  8. Roer de olie en de gnocchi goed door elkaar en laat de gnocchi even rusten totdat deze bruin wordt. Draai dan de gnocchi om en bak de andere kant bruin.
  9. Dit duurt in totaal circa 15 minuten.
  10. Voeg de saus en gnocchi bij elkaar en je hebt gnocchi ‘Italian Style’.

Serveer je gerecht met (vega) kaas een lekker broodje met kruidenboter. Eet smakelijk.

Gnocchi Bakken Pesto

Deze gnocchi is ook echt Italiaans; met pesto. De pesto kan je zelf maken van verse basilicum of spinazie met pijnboompitje. Wanneer je allergisch bent voor pijnboompitjes kan je ook amandelen gebruiken, net zo lekker.

Ik gebruik nu, voor dit gerecht kant en klare pesto.

hoe gnocchi bakken

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gram gnocchi
  • 100 gram groene pesto
  • bosje Rucola sla
  • goed handje pijnboompitjes of geschaafde amandelen

Bereidingswijze:

  1. Zet een hapjespan zonder olie op de warmtebron en maak deze warm.
  2. Doe de pijnboompitjes in de pan en rooster deze door de pijnboompitjes steeds in beweging te houden. Doe je dit niet dan verbranden ze. De pijnboompitjes zijn klaar wanneer ze bruin worden en lekker beginnen te ruiken. Haal de pijnboompitjes uit de pan en zet even apart.
  3. Vervolgens bakken we de gnocchi.
  4. Zet de hapjespan op de warmtebron, samen met een beetje de olie en maak de pan warm.
  5. Doe de gnocchi uit het pak in de hapjespan en draai de warmtebron op een middelhoge stand.
  6. Roer de olie en de gnocchi goed door elkaar en laat de gnocchi even rusten totdat deze bruin wordt. Draai dan de gnocchi om en bak de andere kant bruin.
  7. Dit duurt in totaal circa 15 minuten.
  8. Maak de pesto warm in een pannetje.
  9. Voeg nu alles samen in de pan waar de gnocchi is in gebakken en roer alles goed om.
  10. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Heerlijke gebakken gnocchi met pesto, decoreer het nu met de pittige rucola. Eet smakelijk.

Gnocchi Bakken Airfryer

Heb je een airfryer dan kan je ook hierin de gnocchi bakken. Het proces is simpel en eenvoudig. Kijk voor het op smaak brengen van je gnocchi naar bovenstaande ideeën. Er zit vast wat voor je tussen!

Meng de gnocchi met een beetje olijfolie en doe de gnocchi in de mand. Bak de gnocchi op 200 graden en voor circa 15 minuten. Kijk of ze goudbruin zijn en haal ze er dan uit. Maak nu af met een van de voorbeelden van hierboven en je hebt een heerlijk gerecht.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs