Groene Asperges Grillen – In Pan, Oven Of BBQ!

Deel deze blog makkelijk via:

Wat is er lekkerder dan groene asperges grillen. In de grillpan, op de bbq of in de oven onder de grill. Er zijn een aantal dingen die je vooraf moet doen voor je de asperges gaat grillen en een aantal dingen die je niet moet doen.

Was de groen asperges en voeg deze aan kokend water toe. Kook de asperges 5 minuten en schep ze uit het kokende water. Laat de ze uitlekken en droog ze af. Kwast wat olie over de asperges en leg ze in de hete grillpan. Nu kun je de asperges 4 minuten grillen. Serveer de asperges met een saus bijvoorbeeld of gewoon met peper en zout.

Waar moet je op letten wanneer je asperges gaat grillen. Schil je ze, snijd je het kontje eraf of kook je ze voor. Of hoeft dat allemaal niet. Hieronder vind je het antwoord.

Groene asperges eerst koken dan grillen

De voorbereidingen van groene asperges grillen is niet zo heel moeilijk, maar je moet het even weten. Als eerste was je de asperges. Schillen hoef je niet te doen want de schil is niet draderig zoals bij een witte asperge. Het kontje mag je eraf snijden wanneer dit er wat uitgedroogd uitziet maar ziet deze er nog knisperend vers uit dan kun je die ook gewoon laten zitten.

Zet een pan met water op waar de groene asperges in passen, om te kunnen koken. Want dat is wat je gaat doen. Je kookt de groene asperges eerst voor om zo de asperges een beetje te garen en bacteriën te doden die op de asperges zitten.

Doe de asperges in de pan met kokend water en kook deze 5 minuten. Schep ze uit het water met een schuimspaan of giet ze voorzichtig af in het vergiet. Laat de asperges uitlekken en droog ze af met keukenpapier of met een schone theedoek. Nu kun je de asperges gaan grillen.

Groene asperges grillen balsamico

Kwast nu wat olijfolie over de asperges en leg ze in een hete grillpan die op het vuur staan. Grill 4 minuten en maak mooie grill streepjes op de asperge door ze niet constant heen en weer te bewegen maar een paar keer te draaien. Pas op dat het niet te hard gaat, dus blijf erbij.

Eenmaal gaar kun je de groene asperges serveren met wat zout en peper of een beetje balsamico crème of balsamico azijn. Net wat jij lekker vindt. De azijn is een beetje zuur en de crème is wat zoeter. Ik vindt ze allebei een cadeautje!

Groene asperges grillen oven

Groene asperges kunnen heerlijk worden gegrild in de oven. Was de groene asperges en snijd de kontjes eraf wanneer deze er droog en hard uitzien. Leg de asperges in een ovenschaal of op de ovenplaat die bedekt is met bakpapier. Sprenkel er wat olijfolie overheen of kwast wat olijfolie over elke asperge.

Zout en peper zorgen voor wat extra pit en mag je het over de groene asperges heen strooien om mee te grillen. Eventueel kun je wat kaas erover strooien of andere groenten erbij leggen zoals uien. Zet de grill op 220 graden en laat deze heet worden. Nu kunnen de asperges erin en laat je deze garen in ongeveer 20 minuten. Kijk halverwege even of het niet te hard gaat. Zet dat de oven wat lager.

Groene Asperges Grillen BBQ

Wanneer je asperges op de BBQ wilt grillen is het handig om ook hier het uitgedroogde stukje van de onderkant van de asperge eraf te halen wanneer je dat nodig vindt. Het is niet echt noodzakelijk. Was de asperge even af droog ze goed en kwast ze even in met een lekkere olie.

Wanneer de BBW loeiheet is kun je de asperge in een speciaal grillbakje leggen en deze op de BBQ leggen. De asperges vallen namelijk tussen het rooster in de kooltjes wanneer je er zo oplegt. Onderwijl kun je de asperges kruiden met wat zout en peper of eventueel bestrooien met wat parmazaan. Je kunt ook een halve citroen mee grillen en het sap uitknijpen over de asperges wanneer zij gaar zijn. Dat duurt trouwens maar enkele minuten wanneer de BBQ echt loeiheet is.

Heb je groene asperges over en wil je ze bewaren, dan zijn hier tips te lezen in onze blog.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs