Cashewnoten Roosteren Hoe En Welke Kruiden

Deel deze blog makkelijk via:

Cashewnoten zijn het lekkerst als ze even geroosterd worden, de smaak van de noot komt dan pas echt los. Rauw kunnen ze echter ook gegeten worden maar de roostersmaak geeft de noot net iets extra’s. Cashewnoten kunnen toegevoegd worden aan een heerlijke salade of gewoon lekker snacken kan natuurlijk ook. Hoe doe je dat, cashewnoten roosteren.

Cashewnoten roosteren. Oven: op 180 graden en 1 laagje noten op de bakplaat en 1 keer omdraaien in 12 minuten klaar. Pan: 1 laagje noten op middelhoog vuur en constant omdraaien in 8 minuten klaar. Airfryer: op 150 graden 1 laagje in 10 minuten klaar. Voeg eventueel een kruidenmengsel toe.

Cashewnoten worden gezien als…noten terwijl het eigenlijk geen noot is. Je kunt er alles over lezen in ons artikel over het verschil tussen noten en zaden. Het artikel zal je zeker verrassen, want het is niet wat je denkt.

Cashewnoten Zelf Roosteren

Cashewnoten kan je geroosterd kopen of je kunt rauwe cashewnoten kopen en zelf roosteren. Dit is misschien nog wel het leuksteom te doen ook. Er komt tijdens het roosteren een heerlijke geur los die je hele keuken zal vullen.

Cashewnoten kunnen we op verschillende manieren roosteren, namelijk in de pan en in de oven en ook in de airfryer kunnen ze geroosterd worden. Het roosteren doen we zonder olie, omdat de noot zelf al heel veel olie bevat die tijdens het roosteren los komt.

Je kunt olie toevoegen, maar dan is het geen roosteren meer maar bakken. Aan deze olie kan je ook kruiden toevoegen voor een andere smaakbeleving. Onderaan deze blog wordt beschreven hoe je de noten kunt bakken, eventueel met of zonder kruiden.

Na of tijdens het roosteren kunnen we de noten eventueel nog kruiden of een andere smaakmaker meegeven zoals agavesiroop, rozemarijn, cayennepeper, zout of suiker. De keus is helemaal aan jou!

Cashewnoten Roosteren In de Oven

Als eerste het roosteren in de oven. Dat gebeurt in een voorverwarmde oven van 180 graden. Wat ga je doen?

cashewnoten roosteren
 • Leg een vel bakpapierop de bakplaat en leg hier de cashewnoten op. Zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen, maak 1 laag noten.
 • Wanneer de oven warm is gaat de bakplaat in de oven en begint het roosteren.
 • Haal na 7 minuten de bakplaat uit de oven en draai de noten om. Zo wordt de andere kant geroosterd. Plaats de bakplaat weer terug in de oven.
 • Kijk na ongeveer 6 minuten hoe het roosteren verloopt. Het kan namelijk ineens heel snel gaan waardoor de noten verbranden. Als ze bruinig zijn geworden en een lekker geur afgeven kan je ze uit de oven halen.
 • Leg ze nu op een andere schaal zodat ze kunnen afkoelen. Dit afkoelen moet gebeuren om de noot de kans te geven de vrijgekomen olie weer op te nemen. Laat ze ongeveer een uurtje afkoelen.

Nu kan je ze verzamelen en in een pot stoppen. Lekker voor een tussendoortje of in je salade. Eet smakelijk.

Ook kan je een kruidenmengsel maken en dit mengen met de noten en dan roosteren. Het is dan eigenlijk geen roosteren meer maar bakken. Onderaan deze blog staan een aantal kruidenmengsels welke je kunt gebruiken.

Cashewnoten Roosteren Pan

Roosteren kunnen we ook doen in een pan. Ook nu weer zonder olie dus je moet er wel bij blijven en blijven roeren anders kunnen de noten aanbranden. Wat ga je doen?

cashewnoten roosteren
 • Zet de hapjespan op de warmtebron op een middelhoge stand en maak de pan warm.
 • Wanneer de pan warm is leg de de cashewnoten in 1 laagje in de pan en blijf je de noten in beweging houden.
  Doe dit met een spatel of schud de pan heen en weer om de noten om te draaien.
 • Wanneer de noten beginnen te verkleuren en een heerlijke geur afgeven zijn de cashewnoten klaar en leg je ze op een schaal.
 • Ook nu weer een uurtje laten afkoelen zodat de noten de vrijgekomen olie weer kunnen opnemen.

Voeg eventueel zout toe en berg de noten op in een afgesloten pot. Lekker snacken straks!

Cashewnoten Roosteren Airfryer

In de airfryer kunnen ze prima geroosterd worden, met of zonder olie. Wat ga je doen?

 • Verwarm de airfryer op 150 graden.
 • Leg een laagje cashewnoten in het mandje en plaats het mandje terug.
 • Rooster de noten nu 6-10 minuten en schud de cashewnoten regelmatig om.
 • Als je goudbruin zijn en een lekkere geur verspreiden zijn ze klaar.
 • Leg de noten op de schaal waar ze voor een uurtje kunnen afkoelen zodat de noten de vrijgekomen olie kunnen opnemen.
 • Bestrooi eventueel met fijn zout en eet smakelijk.

Je kunt met de airfryer ook een kruiden olie maken en dit met de noten mengen en dan roosteren. Onderstaand een paar mengsels welke je kunt gebruiken.

Cashewnoten Roosteren Kruiden

Zoals eerder in deze blog beschreven kan je ook een kruidenmengsel maken en dit vermengen met de cashewnoten. Het roosteren gaat op dezelfde manier zoals hierboven beschreven alleen voeg je een kruiden-oliemengsel toe aan de noten.

Hiervoor meng je alle ingrediënten met de olie, daarna doe je de cashewnoten bij het mengsel waarna je ze kan roosteren. Voordat je het toevoegt aan de noten moet je het mengsel eerst even proeven of het de juiste smaak heeft, anders kan je nog meer kruiden toevoegen. Welke combinaties kan je gebruiken voor 500 gram cashewnoten?

 1. Zoete en kruidige cashewnoten
  60 ml. agavesiroop, 2 el. suiker, 1/2 tl. zout en 1/2 tl. cayennepeper.
 2. Kruidige Cashewnoten
  1/2 tl. zout, 1 el. olie, 1/2 tl. cayennepeper, blaadjes rijm, blaadjes rozemarijn.
 3. Pittige Cashewnoten
  4 tl. sambal, 60 gr. ongezouten boter (gesmolten), grof zeezout.
 4. Paprika Cashewnoten
  3-4 tl. paprikapoeder, 60 gr. ongezouten boter (gesmolten), grof zeezout.

Ik denk dat je nu wel een beeld heb wat je allemaal kunt toevoegen. Hou je van zoet, voeg dan agavesiroop en vanille extract toe aan de cashewnoten. Kortom, elke smaak is mogelijk. Succes met cashewnoten roosteren.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs