Avocado Rijp Maken – 6 Goede Manieren!

Deel deze blog makkelijk via:

Wanneer je een zak met avocado’s gaat kopen doe je er verstandig aan om deze in verschillende stadia van rijping te kopen. Eén of twee die je gelijk kunt eten, een paar die iets harder zijn en een paar die hard zijn. Zo voorkom je dat je een avocado moet gaat stressen om rijp te worden of om zelf gestrest te zijn omdat je avocado wil en deze nog hard zijn. Dat is echt vervelend. Wil je avocado rijp maken dan staan hieronder staan een aantal tips. Deze 6 manieren zorgen ervoor dat het rijpingsproces wat sneller gaat zodat je toch je avocado kan eten die zacht is.

Wil je de rest van de avocado bewaren, lees dan onze blog hierover!

1. Avocado Rijp Maken Met Fruit In Zak

Wanneer je rijp fruit in een plastic zak doet en je doet daar een niet rijpe avocado bij, dan kun je daardoor de avocado rijp maken. Sommige soorten rijp fruit geeft het hormoon etheen af wat ervoor zorgt dat ander fruit ook sneller gaat rijpen. Tomaten, banaan, appels en passie vruchten zijn daar een voorbeeld van.

avocado rijp maken

Het ligt aan de rijpheid van de avocado hoelang het erover doet om te rijpen. Let er wel op dat het andere fruit, wat al aardig rijp is, ook sneller rijpt en dat deze dus ook sneller op het menu staan.

2. Avocado Rijp Maken In Papieren Zak

Doe een avocado alleen in een papieren zak en wacht een dag. Je zult zien dat deze handeling de avocado rijp zal maken. Een avocado geeft ook etheen af en dat blijft in de zak hangen waardoor de avocado zichzelf rijpt.

3. Avocado Strak Inpakken Folie

Avocado die je strak inpakt in folie schijnt ook te helpen bij het rijpingsproces. Ook hier speelt het etheen een rol. Het rijpingsproces gaat hierdoor sneller omdat dit niet in de lucht kan verdwijnen maar dicht bij de avocado zelf blijft.

4. Avocado Rijp Maken In De Oven

Wanneer je een avocado rijp wilt maken, dan kun je aluminiumfolie om de avocado heen vouwen en deze in de oven leggen, die 90 graden is verwarmt. Leg bakpapier op de ovenplaat en daar bovenop de ingepakte avocado. Laat de avocado dan tussen de 10 minuten en 50 minuten liggen om deze rijp te maken.

avocado rijp maken

Het ligt aan de avocado hoe hard en onrijp hij is. Hoe harder de avocado hoe langer deze in de oven moet om te rijpen en zacht te worden. Je kunt ongeveer inschatten hoe lang de avocado in de oven moet anders pak je een satéprikker en prik je even in de avocado om te kijken of hij zacht is.

5. Avocado Uit Koelkast Laten

Zoals met zoveel groenten en fruit, zullen deze minder hard rijpen wanneer je ze in de koelkast legt. Dus laat jouw avocado uit de koelkast wanneer je de avocado rijp wilt maken. Lekker op de fruitschaal leggen in de huiskamer, bij ander fruit en jouw avocado zal lekker rijpen.

6. Avocado Rijp Maken In Magnetron

Nog een manier om jouw avocado rijp te maken: Gebruik dan de magnetron. Prik wat gaatjes is de avocado en zet deze in een magnetronschaaltje. Draai 20 seconde op vol vermogen en je hebt jouw avocado rijk kunnen maken. Of het de smaak ten goede komt is een tweede. Deze avocado kun je lekker in een smoothie gebruiken.

De lekkerste avocado’s zijn avocado’s die rustig hebben kunnen rijpen op de schaal of rijp zijn gekocht in de winkel. Dus de echte tip is: koop rijpe avocado’s of heb geduld wanneer ze op de schaal rijpen en eet wanneer ze rijp zijn zonder de avocado’s te stressen.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Nieuwste blogs