Hoe Pizza Kruiden? Probeer Deze 7 Combinaties

Deel deze blog makkelijk via:

Hoe moet je een pizza kruiden? Dat is natuurlijk dé vraag. Wil jij jouw pizza kruiden op de ‘gewone’ manier of net even wat anders? Ik zet de kruiden, in deze blog, op een rijtje en kies uit, wat jij lekker vindt. De pizza kun je echt een feestje maken a la jouw stijl. Je begint meestal met een tomatensaus op de bodem van de pizza. Deze zelfgemaakte pizza tomatensaus of pizzasaus die je hebt gekocht, leg je op de pizza, waarna je de pizza met groenten, fruit en kruiden gaat beleggen. Heb je tomatensaus zelf gemaakt voor de pizza dan kun je deze bijvoorbeeld kruiden met Italiaanse kruiden omdat de saus anders wat vlak smaakt.

Zo zullen er nog wel een aantal vragen zijn over het kruiden en beleggen van pizza:

  • Wil je kruidige pizza, met verse kruiden of juist gedroogde?
  • Wil je pizza met kaas of vleesvervangers of vlees?
  • Welke groenten of andere smaakmakers doe je op de pizza?
pizza kruiden

Kruiden zijn belangrijk om de pizza net even af te maken en hiervan dubbel en dwars te kunnen genieten. Wil je zelf je tomatensaus maken, dan kun je dat vinden in onze blog ‘Hoe tomatensaus maken’.

Hieronder staan de kruiden die je kunt gebruiken en verderop staan combinaties aan kruiden die ik erg lekker vindt en bij anderen ook erg in de smaak vallen.

Pizza Kruiden Kun Je Doen Met:

  • Italiaanse kruiden mix
  • Oregano
  • Basilicum
  • Zout
  • paprikapoeder gerookt (klein beetje)
  • Peper (zwart, wit, rode of groene)
  • Uienpoeder
  • Lavas (maggiplant)
  • Knoflook (specerij) vers of knoflookpoeder
  • Peterselie
  • Kerrie
  • Kipkruiden (op je kipstukjes)
  • Tijm
  • Rozemarijn en
  • Rucola
  • shoarma kruiden

Je kunt met gedroogde kruiden een heel eind komen. Wil je verse kruiden op je pizza dan moet je deze wassen. Daarna pluk je of rits je blaadjes van de takjes. Zachte kruiden kun je het beste door de tomatensaus verwerken als zij zijn fijngesneden. Tijm, een hard kruid, kun je tussen de groenten strooien. Pas op dat het niet te veel wordt want het kan overheersen.

Knoflook kun je ook door de tomatensaus roeren voor je deze op de pizzabodem legt. Wanneer de tomatensaus uit een potje komt zit er meestal wel wat knoflook in. Lees de ingrediëntenlijst maar en proef vooral even. Vind je dat er te weinig knoflook in zit dat kun je dat natuurlijk nog altijd toevoegen.

Andere Smaakmakers Die Ook Heerlijk Zijn Om Jouw Pizza te kruiden

  • Knoflooksaus
  • BBQ saus
  • Allerlei soorten kaas (mozzarella, gorgonzola, belegen, bijvoorbeeld)
  • Pesto
  • Olijven
  • Tomaten
  • Sesamzaad
  • Paprika
  • Uien
  • Artisjokharten
  • Broccoli
  • allerlei fruit zoals ananas
  • Champignons
  • Vlees/kip (eventueel vega of vegan)
pizza kruiden

Pizza kruidenmix

Nu de pizza is belegd met tomatensaus, groenten, vlees (vervangers) of kaas kun je de kruiden toevoegen. Vindt hier lekkere pizza kruidenmix en zoek er één uit die jou helemaal het einde lijkt!

Combinatie 1:

  • knoflook (poeder)
  • Uienpoeder
  • Italiaanse kruidenmix
  • paprikapoeder gerookt (pas op het is snel te veel)
  • zout en peper

Combinatie 2:

  • tijm
  • Rozemarijn
  • zout en peper
  • knoflook

Combinatie 3:

  • zout en peper
  • kipkruiden of
  • kerrie over bijvoorbeeld vlees/kip(vervangers)
  • rucola of peterselie

Combinatie 4:

  • shoarma kruiden met vleesvervanger of shoarma
  • Peper en zout
  • bosuitjes
    (Lekker met knoflooksaus)

Combinatie 5:

  • Oregano
  • basilicum
  • peper en zout
  • uienpoeder
    (Lekker met BBQ saus)

Combinatie 6:

  • Pesto zelf gemaakt of gekocht op de tomatensaus druppelen
  • paprika – ui – champignons
  • Kaas
  • rucola blad

Combinatie 7:

  • Pesto op de zelfmaak pizza bodem
  • Daar bovenop plakken tomaat – ui – zelf gekozen groenten
  • Kaas

Maak vooral naar je eigen smaak pizza kruiden combinaties zoals hierboven beschreven voorbeelden zijn. Het is natuurlijk ook zo dat niet alleen kruiden de smaak geven. Groenten, fruit en (vega)vlees en kaas kunnen daar ook aan mee helpen, zoals boven is omschreven.

Veel plezier met het maken van je pizza en eet smakelijk!

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Ook interessant om te lezen!