Bloemkoolrijst Koken – Zo gedaan?

Deel deze blog makkelijk via:

Bloemkoolrijst koken? Makkelijk, zo gedaan en je kunt er de lekkerste dingen van maken. Bijvoorbeeld bloemkool pap, voor een super lekker ontbijt met allerlei zaden en noten, fruit en chocola. Hé Wat??, ja we hebben het over bloemkool! Maar nu eerst de vraag beantwoorden:

Bloemkoolrijst koken: Snijd de bloemkool in stukken. Doe de bloemkool in een blender die de bloemkoolrijst zo klein maakt als rijst. Na een 2 minuten, kijk zelf hoe groot je de rijst wilt, stop je de blender en ga je de bloemkoolrijst 1 à 2 minuten koken. Proef of jij ze gaar genoeg vindt en giet de bloemkoolrijst af. Zo kun je bloemkoolrijst koken.

Bloemkoolrijst maken

Er is van alles mee te maken, met bloemkool. Daar komt ik later nog op terug. Wil je weten hoe je bloemkoolrijst kan maken, uitgebreid, lees dan onze blog over bloemkool rijst maken.

Bloemkoolrijst Koken Hoe Lang

Wanneer je bloemkool wilt koken, haal je eerst de groene bladeren ervan af. Je snijd een stuk van de stronk af, de rest kan mee in de blender. Snijd de bloemkool in stukken die in de blender of keukenmachine kunnen. Sluit de blender en maal de bloemkool zo lang als jij wilt dat de bloemkool klein wordt. Je kunt natuurlijk de bloemkool ook raspen, dan krijg je ook bloemkool in kleine stukjes, op een andere manier maar net zo prima!

Zet ondertussen water op en laat het koken. Zorg ervoor dat de bloemkool net onder water staat, dus niet te veel water in de pan. Kook de rijst, eventueel met een beetje zout. Het ligt aan de hoeveelheid en de grote van de bloemkoolrijst wanneer het gaar is.

Wil je de rijst (na het koken) pureren, wanneer je de bloemkoolrijst hebt gekookt, dan mag de bloemkool zacht zijn. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Wil je de bloemkool iets minder zacht omdat je toch wel wat structuur wilt proeven, dan kook je de bloemkoolrijst 1-2 minuten.

Proef wanneer je niet zeker bent van je zaak. Lepel gewoon een paar stukjes bloemkool uit het kokende water, blaas erop en proef of hij gaar genoeg is.

bloemkoolrijst koken

Bloemkoolrijst Kopen

Je kunt natuurlijk ook bloemkoolrijst koken die voorverpakt te koop is, maar ik vind het zelf maken van rijst zo gedaan, lekker vers en een stuk goedkoper. Er is bloemkoolrijst te koop van verschillende merken. Sommige staan in de diepvries en andere in de koeling.

Kijk vooral goed naar de houdbaarheidsdatum. Tot wanneer kan jij de bloemkool kopen en maken. Wanneer je bloemkool in zijn geheel koopt blijft deze iets langer vers in de koeling. Maar, en dat is zeker waar, wanneer je in tijdnood zit is het altijd handig om bloemkoolrijst voorverpakt te kopen, maar dat is met elke groente zo…

Van bloemkool kun je van alles maken. Bloemkool pap, bloemkoolcurry, bloemkoolpuree en bloemkool risotto rijst. Er zijn vele mogelijkheden! Veel plezier met het koken!

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Ook interessant om te lezen!