Recept Met Rode Kool – zacht en heerlijk van smaak!

Preparation Time: 10 minutesCooking Time: 30 minutes

Dit recept, rode kool met appel, is een heerlijk recept dat fris smaakt door de appel en heerlijk ruikt door de kaneel. Een echt feel good recept dus.

Deel deze blog makkelijk via:
recept met rode kool

Recept Met Rode Kool

Recept met rode kool in combinatie met appel en kaneel is natuurlijk een cadeautje om te eten. Na ongeveer een half uurtje staat de rode kool, dampend en kruidig, op tafel. Je kunt de rode kool ook voorgesneden halen, dat scheelt wat tijd, maar je kunt deze ook best snel zelf snijden. Voor ik aan het begin van recept met rode kool heb ik wat handigheidjes opgeschreven die voor jou misschien makkelijk zijn om te weten. Veel kookplezier!

Handig om te weten:

  • Het ‘hart’ van de rode kool is het witte gedeelte midden, onderin de rode kool met het ‘kontje’. Dit snijd en gooi je weg.
  • Wanneer je één laurier in jouw rode kool wilt, en geen ui, dan steek je de kruidnagels in de laurier om deze niet kwijt te raken, in plaats van in de ui.
  • Je kunt elke appel wel gebruiken die je in huis hebt of lekker vindt maar de goudrenetten zij wat harder en blijven langer op smaak.
  • Kook de appels niet langer dan een paar minuten (7 à 10 minuten) mee want dat gaat de smaak en textuur van de appel verloren en proef je er weinig van.
  • Het kaneelstokje en de kruidnagels (en eventueel het laurierblaadje) kun je niet eten, die gooi je weg na het koken.
  • Proef tussendoor altijd wat je van de smaak vindt zodat je nog wat kunt kruiden of suiker kunt toevoegen.

Ingredients

  • 1 rode kool
  • 2 appels, bijvoorbeeld goudreinetten
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 1 kaneelstokje of 1 el kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 2 schepjes bruine suiker
  • 1 uitje, geschild

Instructions

  1. Snijd de rode kool doormidden en leg de snijkanten op de snijplank. Snijd de kool dan nog een keer doormidden zodat je 4 kwarten hebt.
  2. Snijd het hart uit de rode kool. Snijd nu de rode kool in dunne reepjes.
  3. Schil de 2 appels en snijd de zijkanten weg lang het klokhuis. Het klokhuis gooi je weg. Snijd de rest in blokjes van 1,5 à 2 centimeter.
  4. Doe de rode kool in een grote pan en voeg de sinaasappelsap toe en bruine suiker.
  5. Steek de kruidnagels in het uitje (met de dunne kant). Voeg het hele uitje, met kruidnagels, toe aan de rode kool toe.
  6. Zet de pan op het vuur en laat het geheel 30 minuten koken op half hoog vuur.
  7. Na 23 minuten koken van de rode kool voeg je de appels toe en kook je deze nog 7 minuten mee.
  8. Proef de rode kool en vraag je af of deze gaar is (anders nog even laten koken). Voeg eventueel wat zout toe.
  9. Schep de rode kool in een schaal en haal de ui met kruidnagels en het kaneelstokje eruit. Deze gooi je weg.

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Recent Content