Hoe Bietenburger Maken – overheerlijk en eenvoudig!

Preparation Time: 6 minutesCooking Time: 10 minutes

Met dit bietenburger recept maken we van verse gekookte bieten vegetarische bietenburgers. Heerlijk op een broodje met avocado of een zoete tomaten.

Deel deze blog makkelijk via:
bietenburger maken

Hoe Bietenburger Maken?

Je kunt voor het maken van de bietenburger gebruik maken van verse bieten die nog gekookt moeten worden. Daarna geschild en geraspt. Je kunt ook gebruik maken van verse gekookte bieten in vacuümverpakte folie (deze liggen meestal bij de verse groente) of verse bieten uit pot. Deze zijn ook lekker en gezond en het is wel zo makkelijk.

Handig om te weten:

  • Broodjes: vaak wordt de bietenburger geserveerd met een hard broodje. Als je de bietenburger uit de hand eet, is dit lastig eten. Het is dan makkelijker om de zacht hamburgerbroodjes te kopen, die zijn geschikt om in te happen.
  • Paprikapoeder: Als je in het bezit bent van gerookte paprikapoeder neem dan deze gerookte paprikapoeder i.p.v. gewone paprika poeder. Dit geeft niet iets meer smaak aan de burger.
  • Bij het gebruik van een grillpan krijgen een grillsmaak. Je kunt ze echter ook bakken in een hapjespan met een beetje bakboter. Neem geen oliefolie want dit gaat spetteren.
  • Als het bietenmengsel voor de burger nog te vochtig is en los van structuur, voeg dan meer havermout toe en laat de burgers weer even rusten.
  • Je zult vast niet alle avocado gebruiken. Bewaar de avocado die je over hebt in een glas met water en zet deze in de koelkast.

Ingredients

  • 2 harde of zachte bolletjes
  • 1 rauwe biet van ongeveer 125 gram
  • 200 gram kikkererwten
  • 50 gram havermout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. tijm
  • Peper en zout
  • Jong bladsla
  • 1 avocado
  • 1 zoete tomaat

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Rasp de bieten op een rasp of maak ze klein met een keukenmachine
  3. Voeg nu 1 gesnipperd uitje toe, samen met de uitgeperste knoflook, paprikapoeder en tijm. Meng dit goed met elkaar.
  4. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier en pureer de erwten in een mengkom
  5. Voeg de gemalen kikkererwten toe aan de bieten met ui en knoflook. Doe ook de havermout in de kom en meng alles goed met elkaar.
  6. Kneed het mengsel nu met je handen en maar er 2 grote of 4 kleine bietenburgers van. Leg de bietenburger op een bord en laat een halfuurtje rusten
  7. Verhit een grillpan op de warmtebron en bak de bietenburgers aan beide kanten ongeveer voor 5 minuten (10 minuten totale baktijd)
  8. Leg de burger op je broodje en serveer nu met de sla en stukjes avocado en/of tomaat

Ger en Karin

Wij zijn Ger en Karin en wij schrijven over plantaardige voeding. Hier kan je artikelen vinden over groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten, granen en meel, kruiden en specerijen, oliën en vetten. We posten constant nieuwe artikelen dus blijf ons volgen. Veel leesplezier, Bonen en Biet.

Recent Content

recept met rode kool