Over Bonen & Biet

Deel deze blog makkelijk via:

Hallo en welkom op onze blog BonenEnBiet.nl

Wij zijn Karin en Ger en wij schrijven over plantaardige voeding.
Onze artikelen zijn zo compleet en duidelijk mogelijk geschreven en leuk om te lezen.

Bewust Van Wat Je Eet

Voedsel is cultuur gebonden. Als baby word je opgevoed met de eetgewoontes van je ouders en de cultuur van je land. Wanneer je volwassen en zelfstandig bent, neem je deze eetgewoontes over. Heel je leven eet je dit voedingspatroon zonder jezelf de vraag te stellen: “Is het ook goed voor mij?,, Wij hebben ons deze vraag wel gesteld en dat heeft ons eetpatroon en leven veranderd.

Door deze bewustwording zijn wij anders gaan eten. Dit heeft wel de nodige uitdagingen gegeven, maar wij hebben ze overwonnen. Wij laten niet onze tong of cultuur bepalen wat wij eten en of het gezond voor ons is.

Dan laten we nog even de ontwikkelingen en “innovaties” van de voedingsmiddelen industrie achterwege, want elke week is er wel een nieuw koekje, ontbijtgranen of pastasaus op de markt die we ‘moeten’ kopen.

Duurzaamheid

Wij beide zijn altijd, naast onze andere werkzaamheden, geïnteresseerd geweest in gezonde voeding. Het begon met vers koken zonder “pakjes en zakjes”. De stap die daarna kwam was vegetarisch. Daar we ons verdiepte in goede voeding, leerde we dat je geen dierlijke producten tot je hoeft te nemen om gezond te eten. Juist niet!

Daar de plantenwereld ons alles geeft wat wij nodig hebben, zijn ook aan dieren gerelateerde producten uit ons eetpatroon geschrapt; geen zuivel, geen ei, geen honing.

Vanzelfsprekend is veel wat wij kopen en verwerken biologisch en zo duurzaam mogelijk. Dit duurzame is soms best lastig aangezien niet alle groente en fruit van Nederlandse bodem komen. Daarnaast zijn de verpakkingsmaterialen ook nog een issue.

Waarom Alleen Plantaardig?

Wij schrijven bewust over plantaardige producten, omdat wij alleen maar plantaardig eten. Dat doen wij om meerdere redenen:

  • Plantaardige producten zijn natuurlijke grondstoffen die onder andere boordevol vitamine, mineralen, eiwitten en vezels zitten.
  • Met alleen plantaardige voedingsstoffen kan een mens prima leven zonder dierenleed te veroorzaken.
  • Plantaardige producten zijn, mits met zorg verbouwd, vriendelijk voor het milieu.

Vraag en antwoord

Wat ons opviel tijdens het googelen over plantaardige producten is dat er voor het verkrijgen van een antwoord op onze vraag meerdere website’s bezocht moesten worden.

Wij hebben artikelen gemaakt die zo compleet mogelijk zijn en de vraag die je stelt beantwoord.

Wij hopen dat je jouw antwoord gevonden hebt!

Heb je vragen dan kan je ons mailen. Bezoek hiervoor de contactpagina.