Prei is er in 2 soorten, namelijk winter en zomer prei. De winterprei is vaak dikker dan de zomerprei. Het witte gedeelte van de prei heeft onder de grond gestaan en die heeft dan ook de lekkere...
Nieuwste blogs
De aubergine is een verfijnde groente met een hele zachte en romige smaak. Het past daarom in vele gerechten, zo ook in ovenschotels. En daar gaat deze blog over; aubergine uit de oven. Van eenvoudig...
Andijvie behoort tot de slasoorten. Deze slasoort ‘Andijvie’ wordt over het algemeen warm gegeten.De andijvie heeft een beetje een bittere smaak en is dan ook lekker om te kruiden. Maar waarmee...
Bechamelsaus is een saus die van 3 ingrediënten wordt gemaakt. Dit zijn bloem, boter en melk. Er zijn een aantal andere ingrediënten om bechamelsaus te maken, maar je moet even weten waar je dan op...
De sperzieboon komt oorspronkelijk uit het Amerikaanse continent en is een peulvrucht. Peulvruchten kunnen we op verschillende manieren bereiden. In deze blog aan we het hebben over; hoe sperziebonen...
Een roux maak je om gebonden soepen te maken, een bechamélsaus of donkere saus, een kaassaus of ragout. Een roux bestaat uit 2 ingrediënten, namelijk bloem of meel met boter of melk en...